Published On: sâm, mai 29th, 2010

Bacalaureatul se va desfasura in conditii normale!

Share This
Tags

Bacalaureatul se va desfasura in conditii normale in toate judetele, potrivit raportarilor inspectorilor scolari judeteni, a declarat sambata ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, in cadrul unei videoconferinte cu inspectorii. “Le multumesc profesorilor ca au ales, in aceste conditii dificile, sa dea un semn de solidaritate cu elevii. Tin sa multumesc si ministrului Apararii Gabriel Oprea ca am rezolvat situatia din Liceul Militar din Breaza. Le multumesc si sindicatelor de la nivel local si national care au inteles sa fie de partea elevilor”, a spus Funeriu, care a tinut sa reaminteasca liderilor sindicali ca scolile sunt conduse de catre directori si de Ministerul Educatiei, si nu de catre unii lideri de sindicate.

Funeriu a precizat ca a fost publicat un ordin de ministru in ceea ce priveste metodologia de desfasurare a examenului de bacalaureat si a precizat ca ordinul respecta dispozitiile legale. “Va spun, cu toata responsabilitatea, ca suntem in procedura legala. Interpretarile sunt incorecte”, a sustinut Funeriu. Potrivit acestuia, aproximativ 10% din profesorii sunt implicati in proba C a examenului care se desfasoara in perioada 31 mai 4 iunie. “In cursul zilei de azi si maine vom avea o estimare a participarii la greva. Am avut foarte multe semnale din tara ca sunt presiuni uneori nejustificate din partea liderilor sindicali locali asupra directorilor de a nu asigura proba de bacalaureat”, a comentat ministrul.

Comentarii

comentariu

About the Author

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. informatul spune:

    Scolile sunt conduse de directori? De interese poate. Scolile merg in directia intereselor directorilor. Au un salariu de pastrat, de vreo 3000 ron (in invatamant e f mare!). Si fac ce spun funeriu sau penibilul de botea. De ce nu verificati cati directori de scoli au habar de ei? Exista unele directoare ametite, parca-s bete all the time, or fi, cine stie?, care nu stiu decat sa iasa din cabinetele lor frumos mobilate (cu mobila care se poate identifica usor si in sufrageriile personale, pentru ca provine de la aceeasi sursa, ca si aparatura de prin case), sa zambeasca tamp (sau tampit) pe holuri…Asta-i management? Astia/ astea fac presiuni sa nu se faca greva? Agaricii astia/ agaricele astea ? Ma indoiesc ca au vreo autoritate undeva. Sunt pusi pe bascalie, daca ati sti ce schimb de mailuri fac …in timp ce profesorii sunt la ore (ei sunt degrevati de ore, doar “conduc”!), mailuri cu tone de bancuri porcoase si cu o anume tenta…Pe urma devin “autoritari” cu sclavii pe plantatia mamelor lor/ Cat despre lideri…Niste imbuibati care cred ca greva se face prin poezii recitate de invatatorii deveniti peste noapte profesori…fara sa se cunoasca adevaratele probleme ale scolii. Imbuibati platiti gras si astia… In concluzie, scolile nu sunt conduse, sunt folosite in scopuri absolut meschine, atat de direcori, cat si de “lideri” .

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>