Published On: mie, mart. 31st, 2010

Traditii romanesti de Pasti, readuse la viata la Muzeul Brailei

Share This
Tags

Sectia de Etnografie si Arta Populara a  Muzeului Brailei, in colaborare cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila vor organiza joi, 1 aprilie, de la ora 13.00, la sediul muzeului din Piata Traian nr. 3 o manifestare dedicata traditiilor romanesti de Pasti.
In deschiderea manifestarii va rosti un cuvant de folos duhovnicesc preotul paroh Victor Tugui de la Biserica “Sf. Arhangheli Mihail si Gavril” Braila, dupa care va urma un atelier demonstrativ de incondeiat oua in care elevii scolii cu clasele I-VIII din Salcia Tudor isi vor demonstra indemanarea. In acelasi timp, in sala de expozitii temporare a muzeului vor avea vernisajul doua expozitii de oua incondeiate. Este vorba de donatia Mariei si a lui Nicolae Zahacinschi, colectie a Muzeului Brailei, prin sectia de Etnografie si Arta Populara, precum si cea a Valeriei Fercal, mester popular din Bucovina, colectie a Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>