Published On: mie, mart. 31st, 2010

Prefectul “Danut” Popa dixit: “In timpul liceului, elevii muncesc mai mult si decat mine”

Share This
Tags

Inspectoratul scolar Judetean Braila a convocat, astazi, o intalnire cu profesorii, directorii de scoli si sindicalistii din invatamantul brailean, pentru a dezbate legea educatiei.Inspectorul general Viorel Botea a promis ca toate amendamentele propuse de cadrele didactice vor fi trimise mai departe, catre Ministerul Educatiei. inaintea luarilor de cuvant, prefectul judetului, Dumitru Popa, a atras atentia asupra faptului ca cei mai stresati oameni din sistem sunt elevii care in timpul liceului, muncesc mai mult si decat mine”, ceea ce este o mare performanta, dat fiind ca treburile urgente ale prefectului l-au obligat sa paraseasca sala la scurt timp dupa inceperea discutiilor.

Primul care s-a adresat celor prezenti a fost presedintele Consiliului Parintilor, care a cerut ca membrii consiliilor de administratie ale scolilor sa fie in proportie de 50% profesori, pentru a nu avea parintii si consilierii locali “nedocumentati” acelasi numar de voturi ca si persoanele din interior. La randul sau, al doilea om din Sindicatul Invatamant Braila, a apreciat eforturile administratiei locale brailene, prin care s-a reusit limitarea reducerilor de personal, iar drepturile salariale au fost achitate in totalitate.

Acestea fiind spuse, discutiile au luat o intorsatura tehnica. Directorii care au luat cuvantul au cerut amendamente referitoare la titularizarea profesorilor, la formarea continua a personalului, dar si la componenta consiliilor de administratie. De fapt, majoritatea oamenilor a fost de acord cu faptul ca alcatuirea propusa de Minister nu este buna, dat fiind faptul ca profesorii nu ar mai avea un cuvant de spus in conducerea propriilor scoli.

In finalul dezbaterilor, inspectorul scolar general, Viorel Botea, a dat asigurari, la solicitarea reporterilor infobraila.ro, ca portofoliile educationale care ar avea rolul de a perpetua in sistem informatii despre elevi, nu vor contine descrieri subiective, pentru ca la ele vor lucra mai multi dascali. Seful ISJ a mai apreciat eleganta cu care cei prezenti si-au expus punctele de vedere, chiar daca n-au vorbit, in doua ore, mai mult de… sapte oameni. (A.G.)

Comentarii

comentariu

About the Author

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Ora 5 Costinesti spune:

    In atentia ing. Iordache Mirea ( Pitache ) , a beneficiarilor , prietenilor , angajatilor S.C. ARC PROIECT S.R.L. Braila, al brailenilor care il cunosc : D-le Ing. Iordache din Braila ,va rugam sa luati urgent legatura cu magazinul Ora 5 din Costinesti in vederea achitarii datoriei pe care o aveti din anul 2009 ,reprezentand materiale de constructii ce v-au fost transportate de unitatea noastra , conform solicitarii dvs., la vila rotunda cu etaj de pe strada Pescarusului din Costinesti !!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>