Published On: mie, mart. 31st, 2010

Plata TVA la incasarea facturii – initiativa aprobata de Senat. Votul deputatilor va fi decisiv!

Share This
Tags

Senatul a aprobat o iniţiativa legislativa potrivit careia plata TVA catre bugetul de stat se va face la incasarea contravalorii facturii, nu la emitere, ca in prezent, propunere respinsa de Guvern. “Credem ca plata TVA se face la momentul incasarii sumei facturate, acesta este un stimulent pentru societaţi. Daca schimbam mecanismul si facem statul sa fie interesat sa ajute societatea sa-si incaseze suma facturata si TVA se plateste in momentul incasarii sumei, ceea ce ar asigura un echilibru, o egalitate intre stat si persoana juridica platitoare de TVA, este in favoarea statului”, a declarat pentru infobraila.ro Gyorgy Frunda, unul dintre iniţiatorii proiectului de lege.

Secretarul de stat in Ministerul Finanţelor Graţiela Iordache a anunţat ca Guvernul nu susţine aceasta iniţiativa deorece ar genera un impact bugetar negativ si dificultaţi administrative pentru aplicarea ei. Modificarea ar avea un impact negativ asupra bugetului pentru acest an estimat la 3,06 miliarde de lei, conform Executivului.

Pe de alta parte, senatorul PDL Orest Onofrei a afirmat ca susţine iniţiativa legislativa, prevederile acesteia reprezentand una din promisiunile electorale ale partidului sau. Propunerea legislativa a primit 49 de voturi favorabile, 29 “impotriva” si 9 abţineri. Anterior, raportul de respingere intocmit de Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancara si piaţa de capital a fost respins cu 51 de voturi “impotriva”, 9 abţineri si 27 “pentru”.

Senatul a fost prima Camera sesizata, decizia finala urmand sa fie luata de Camera Deputaţilor. Iniţiatorii proiectului sunt Sorin Serioja Chivu (senator PSD), Sorin Fodoreanu (PD-L), Emilian Valentin Francu (PNL), György Frunda (UDMR), Puiu Hasotti (PNL), Sorin Constantin Lazar (PSD), Valer Marian (PSD), Mihai Niţa (PD-L) si Ion Rotaru (PSD).

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>