Published On: mie, nov. 28th, 2018

VREME REA IN TOATA TARA

Meteorologii anunta ca vremea va fi deosebit de rece in toata tara, pana vineri dimineata.

Miercuri, Capitala si 16 judete intra sub cod galben de vant si ninsori viscolite. Potrivit unei atentionari a ANM, miercuri, pana la ora 20,00, se anunta intensificari sustinute ale vantului, ninsori viscolite, strat de zapada si depuneri de gheata.

Vizate de atentionarea Cod galben sunt Capitala si judetele Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Dolj, Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Ialomita, Constanta, Calarasi, Giurgiu, Teleorman si Olt.

In regiunile sudice si sud-estice vor predomina ninsorile si se va depune un strat de zapada, local consistent. In unele zone, mai ales miercuri dimineata si cu precadere in regiunile sud-estice, vor fi depuneri de gheata. Vantul va avea intensificari cu viteze de 40-50 kilometri pe ora, iar in estul, centrul, sudul Munteniei, in Dobrogea si in sudul Moldovei rafalele vor atinge in general 55-75 de kilometri pe ora, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii sub 100 de metri.

Incepand de miercuri seara pana vineri la ora 10,00, in sud-estul tarii vantul va avea intensificari cu viteze de 45-55 kilometri pe ora, temporar in jur de 60 kilometri pe ora, spulberand zapada depusa, mai ales in cursul noptii de miercuri spre joi si pe parcursul zilei de joi.

Vremea va deveni deosebit de rece in toata tara, astfel ca temperaturile vor fi negative in majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger, cu temperaturi sub minus 10 grade, in special in nordul, nord-estul si centrul tarii.

Comentarii

comentariu

About the Author