Published On: mie, nov. 21st, 2018

Sunt shogun in chiminau, chinuit de libidau / Ionica si Marean dau la peste in lighean

Share This
Tags

Da! Am trait s-o aud si p-asta, ca dom’ Marean n-a luat spaga. Si ca este in stare sa se bage si la detectoru’ de minciuni ca sa arate cat de curat si uscat este. Gata, Mareane, corect. Tu nu ai luat! Da’ daca te bagi la detectoru’ ala poti sa mai raspunzi la “neste” intrebari? Prima: Tu ai dat vreodata spaga? Doi: Tu nu ai luat, da’ altcineva il locul tau a facut-o?

Mareane, zic si eu ca neinitiatu’, cred ca ai primit niscaiva sfaturi de imagine de la personalul inconjurator, ca altfel nu-mi dau seama cum antrenoru’ de porumbei i-a lasat tocmai lui sa-i iasa unul din gura. Pun pariu ca Marean a fost sfatuit de Ionica Gusatu, aka Camelia, sa dea asta pe goarna sau pe plisc, ma rog…

Si de la cine a pornit totul?! De la omu’ lu’ Stancu, de la Cornelius, care l-a contrat pe Marean pe marginea titlului de cacat pe care l-a primit Braila, capitala antreprenoriatului romanesc. Mareane, daca tu ai pasarelele langa tine, ho, nu te enerva, ca la porumbei ma gandeam, unii mai sar cu banii pentru o “partida ca la Amsterdam”, asa cum citeam intr-un rechizitoriu despre un primar PSD. Nu toti “e” asa sarmanti ca tine!

Dom’ primar, da’ chiar asa, chiar nu stii nimic? N-au auzit, nu ai vazut si nu ai facut? S-a cracanat de ras jumate de oras auzindu-te. Ba, Maica Tereza, tu dai declaratii doar pentru oligofrenii care inca mai voteaza PSD? Du-te-n cimitir, ca acolo aveti voi bazinul electoral si lasa-ne sa ne indoim. Stiu, tu ai vrea in fata ta…

Daca tu ai gasit pe Google “informatii”, sa stii ca nu esti singurul care acces la internet. De exemplu, eu am gasit pe Google ca ai mituit ziaristi dandu-le porci. Asa este? Am gasit ca ti-ai platit la negru o parte din campania electorala. Asa este? Am gasit ca Ionica “Camelia” Gusatu i-a ciugulit din palma lu’ un dom’ primar fix doaua loturi de case la Legea 15, in timp ce mii de braileni fara casa balesc la usa Primariei Braila. Unu pentru ea si altu’ pentru pestele ei, adica frac-su. Asa este? Am mai gasit ca tu erai cenzor la o firma agricola cercetata de DNA. Asa este? Am mai gasit ca ai un viloi imens la Chiscani evaluat la valoarea unui aparatament. Asa este? Am mai gasit ca Ionica te-a pus in legatura cu sponsorul secret din Galati si ca ala a dat bani la partid si “numarul de Suedia” lu’ Ionica. Asa este? Apropos, ti-a zis “ca le are” sau stie ca esti gelos?! Am mai gasit ca nu ati lasat un liberal sa contruiasca in Lacu Sarat, chiar daca, la un pret mai mic, mai daduserati terenuri acolo. Asa este? Am mai gasit ca un stab PSD te-a scapat de niste probleme penale si dupa aia l-a dat pe ala afara. pe ala care te-a scapat, ba!  Asa este? Am mai gasit ca te-ai intalnit cu un mogul de presa intr-o vie din Suceava. Asa este? Am mai gasit o inregistrare cand te aratai mirat de o licitatie ca-i “pe naspa”, dupa care, ajuns primar, te-ai facut ca nu mai este ilegala. Asa este? Am mai gasit ca, desi nu ai diabet, te tratezi totusi. Asa este? Am mai gasit ca ti-ai tras un apartament fix de la institutia pe care o reprezentai. Asa este? Tot pe internet, pe Google, am mai gasit ca ai pus un restaurant unde a vrut muschiul tau, fix la fosta firma care te angajase. Asa este?

Chiar daca raspunsul la intrebari ar fi “da”, tu nu ai luat nimic, niciodata. Felicitari! Stau si ma intreb de ce dracu nu iei problemele brailenilor sa le rezolvi? Nu de alta, dar e treaba ta, zic.

Acum te inteleg. Esti ca un shogun in chiminau, chinuit de libidau. Ba, da’ ce dracu face si Ionica asta, ca duce orasul de rapa! Daca puterea nu te-a facut mai sexy, ce-ai zice sa te faca responsabil?!

M-ai blocat deja pe Facebook, asa ca da-i bataie cu restu’. Da’ vezi ca anu’ asta ies pe minus. Nu-s asa bun antreprenor ca tine!

Comentarii

comentariu

About the Author