Published On: mie, nov. 21st, 2018

PROIECTIE SPECIALA „UN OM LA LOCUL LUI” LA BRAILA

Share This
Tags

Un film despre decizii imposibil de asumat, realizat de Hadrian Marcu, la Cinefeel

Prezentat in premiera mondiala la festivalul de film de la San Sebastian, “Un om la locul lui”, filmul de debut in lungmetraj al regizorului brailean Hadrian Marcu, va avea o proiectie speciala la Braila. Evenimentul va avea loc sâmbata, 24 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinefeel (Piata Traian), la care vor participa regizorul Hadrian Marcu si directorul de imagine Adrian Silisteanu.

Petru Tudoran (Bogdan Dumitrache), inginer de foraj intr-o companie multinationala, a primit o oferta de munca la Bucuresti. Viitoarea sotie este insarcinata. Fosta iubita a suferit un accident infiorator. Acum trebuie sa faca o alegere. „Un om la locul lui”, un film despre decizii imposibil de asumat, scris si regizat de Hadrian Marcu, ruleaza in cinematografele din România din 23 noiembrie. O adaptare libera dupa romanul „Firesc” al lui Petru Cimpoesu, cu Bogdan Dumitrache, Ada Gales, Madalina Constantin si Adrian Titieni.

Petru (Bogdan Dumitrache) este un om la locul lui. Un om decent, fara erori flagrante in palmares, un om ale carui alegeri il aduc in situatia dificila pe care o traverseaza pe parcursul filmului. Laura (Ada Gales), viitoarea sotie, tânara, emotiva, medic intr-un oras de provincie din România, viseaza la un mariaj ca-n reviste alaturi de Petru, in timp ce asteapta un copil.

Sonia (Madalina Constantin), colega lui de munca, dar si fosta iubita, inginer geolog, o femeie matura, casatorita, sufera un accident in urma caruia isi pierde un picior.

Petru cauta un echilibru imposibil intre doua femei cu care imparte feluri diferite de iubire.

„In mod instinctiv, oamenii cauta afectiune dar afectiunea vine la pachet cu o alta persoana, ceea ce poate face situatia complicata. Câteodata e de preferat singuratatea dar aceasta nu este o optiune pe termen lung. Aceasta contradictie creeaza pentru unii dintre noi o permanenta stare de conflict. Filmul incearca sa redea lupta interioara a unui barbat si esecul acestuia de a se intelege pe sine. Esecul de a evolua pe plan personal si degradarea cauzata de repetarea inconstienta a greselilor.”, spune regizorul Hadrian Marcu.

 

Comentarii

comentariu

About the Author