Published On: mie, iun. 6th, 2018

Doua adolescente din Adunatii Copaceni si Arad castigatoarele marelui premiu la Shakespeare School Essay Competition 2018

Cel mai mare Concurs National de Creatie in Limba Engleza – Shakespeare School Essay Competition si-a desemnat si premiat castigatorii celei de-a X-a editii: 29 de tineri talentati si creativi au reusit sa convinga juriul ca sunt cei mai buni, din tara, la limba engleza!

Festivitatea de Premiere a avut loc luni, 4 iunie 2018, la Sala ArCub Gabroveni din Bucuresti.

Anul acesta evenimentul a avut si un caracter aniversar: Shakespeare School Essay Competition a implinit 10 ANI! 

Am marcat cu aceasta ocazie un nou record de inscrieri: peste 4.100 de tineri din toate judetele au acceptat o provocare creativa deloc usoara: „Message to my Future Self” (Mesaj catre mine din viitor). Un exercitiu de imaginatie care i-a propulsat in timp, peste 10-15 ani si le-a dat posibilitatea sa iti dea cateva sfaturi, din perspectiva adultului.

Cei mai buni 29 de elevi din peste 4100 de participanti!

In marea finala au ajuns 29 de elevi de gimnaziu si liceu din Bucuresti si din judetele Arad, Arges, Brasov, Girgiu, Galati, Hunedoara, Ialomita, Succeava, Constanta, Prahova, Ramnicu Valcea, Targu Mures, Timis, Vaslui.

“Marturisim ca am ramas surprinsi in mod placut de maturitatea abordarii temei – „Message to my Future Self”, cu atat mai mult cu cat sfaturile "din viitor" vin din partea unor tineri aflati la inceput de drum, fara experienta de viata. Toate cele 29 de eseuri finaliste ne-au impresionat prin povestea lor, prin modul de exprimare si prin maniera optimista in care tinerii autori au ales sa trateze subiectul. Este dificil sa iti analizezi reusitele si greselile, regretele si bucuriile inainte ca ele sa se fi intamplat. Iata insa ca toti finalistii au gasit raspunsul la acest exercitiu de imaginatie si s