Published On: vin, mai 11th, 2018

Inspectoratul de Politie Judetean Braila a lansat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, in prezenta reprezentantilor mass-media, Campania media informativ-preventiva “100 de zile de mesaje preventive”

Anul Centenar al Marii Uniri are o semnificatie speciala, ca pentru fiecare roman in parte, si pentru Politia Romana.

Inspectoratul de Politie Judetean Braila se alatura manifestarilor organizate pentru marcarea acestui eveniment important printr-un demers inedit adresat cetatenilor, constand in transmiterea de informatii si recomandari din sfera de preocupare a institutiilor de aplicare a legii, pe parcursul a 100 de zile.

Scopul campaniei este informarea antivictimala si antiinfractionala a cetatenilor din judetul Braila si presupune promovarea informatiilor si recomandarilor preventive prin intermediul mass-media.

Campania se deruleaza in perioada 14 mai – 21 august 2018 si presupune transmiterea zilnica a unor mesaje de informare si de prevenire a infractiunilor catre populatia din judetul Braila.

Mesajele sunt structurate pe categorii de beneficiari, fiecarei categorii fiindu-i alocata,  pe parcursul intregii campanii, o anumita zi a saptamanii, in care va primi informatii si recomandari preventive.

Ziua de luni este dedicata de politistii braileni copiilor, acestia primind informatii referitoare la definirea unor notiuni precum: delincventa juvenila, contraventie,

 infractiune, masuri educative aplicabile minorilor, victimizare, violenta si tipurile acesteia, pornografie infantila, bullying; principalele tipuri de infractiuni comise de minori; provocarile si riscurile Internetului si ale rete