Published On: vin, Sep 8th, 2017

Cartofi cu sprot si smantana la cuptor pentru cina

PESTE SPROTCarnea de peste este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) si minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu). In plus, acest aliment previne osteoporoza, anemia, precum si cancerul. E bine de stiut si faptul ca accelereaza metabolismul. Totodata, pestele poate avea efecte pozitive asupra depresiei si tulburarii bipolare. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care acest tip de carne nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta. De aceea astazi iti recomandam o alta reteta, foarte usor de preparat, delicioasa si sanatoasa cu sprot.

Daca  vrei sa mananci acest tip de peste la cina, opteaza  pentru cartofi cu sprot si smantana la cuptor.

Ingredientele care vor face ca reteta aceasta sa nu dea gres sunt:

•           1.2 kg cartofi;

•           500g ceapa;

•           400g Eva sprot afumat in ulei vegetal;

•           600ml smantana;

•           4 linguri unt;

•           5 linguri pesmet;

•           sare si piper.

Dupa ce toate ingredientele au fost pregatite, se curata cartofii si se taie felii sau se dau pe o razatoare cu ochiuri mari. Ceapa va trece si ea prin acelasi tratament de curatare si feliere foarte fina, dupa care va fi prajita in unt, fara a-si schimba culoarea. Totul se prepara intr-un vas termorezistent pe care va trebui sa il ungi cu unt, sa asezi in el un prim strat de cartofi peste care se toarna apoi jumatate din cantitatea de ceapa si de sprot. Se condimenteaza, dupa care se repeta aceiasi pasi, finalizand cu un ultim invelis de cartofi. Totul va fi imbracat in smantana si, mai apoi, in pesmet, iar din loc in loc vei fi nevoit sa infigi cubulete de unt pentru ca totul sa se topeasca si contopeasca intr-o nebunie de arome. Nu mai ai de asteptat decat 50 minute care pot fi o tortura in fata preparatului care se va rumeni la cuptor, dar o tortura care va exalta orice nas care va trece prin apropiere.

Comentarii

comentariu

About the Author

-