Published On: lun, apr. 3rd, 2017

VREMEA de Florii si de Paste / Vreme extrem de instabila, cu ploi, dar si temperaturi de 25 de grade

Anuntul meteorologilor privind sarbatoarea Pastelui este ingrijorator, in special pentru cei care si-au planificat mici concedii si vacante, sustine Mediafax.ro.

Potrivit ANM, vremea va fi extrem de instabila, cu precipitatii in majoritatea regiunilor. In vestul tarii se anunta alternanta zilelor deosebit de calde, chiar si 25 de grade, cu zilele reci.

De Florii si de Paste, mercurul din termometre va urca pana la 12-18 grade, dar se anunta si ploi. Conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in luna aprilie, temperatura aerului va avea valori in apropierea mediei climatologice in cea mai mare parte a tarii, local mai scazute in nord, nord -est si centru.

Cantitatile totale de precipitatii ar putea fi excedentare, cu precadere in regiunile nordice si centrale. Mercurul din termometre va urca in acesta luna pana la 18 grade, iar minimele se vor situa intre 5 si 10 grade.

In ceea ce priveste valorile termice medii, specialistii ANM estimeaza, in perioada analizata, valori medii de temperatura de pana la 12 grade Celsius in Banat, Oltenia si Muntenia, de pana la 11 grade Celsius in Crisana, Maramures, Transilvania, Dobrogea si Moldova.

De asemenea, la nivelul aceleiasi luni, cantitatile totale de precipitatii vor fi excedentare in vestul, centrul si nordul tarii si apropiate de norma, in rest.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>