Published On: mar, apr. 4th, 2017

Liviu Dragnea, anunt de ultima ora despre legea salarizarii unitare

Proiectul de lege privind salarizarea unitara va fi semnat joi la CExN al PSD, care se va reuni la Sinaia, a anuntat luni presedintele partidului, Liviu Dragnea. Seful PSD a precizat ca acest proiect este in prezent finalizat, sustine Realitatea.net

"Astazi(n.r. marti, 4 aprilie) proiectul de lege al salarizarii este gata. Urmeaza ca joi, poate de maine ministrul Muncii sa mearga la Parlament sa stranga semnaturile. Joi va fi semnat de liderii coalitiei si de parlamentari. Il invit joi pe presedintele Tariceanu sa vina la Sinaia sa semnam impreuna acest proiect de lege", a declarat Dragnea la Antena 3.

Premierul Grindeanu a anuntat astazi ca Guvernul nu-si va asuma raspunderea pe Legea salarizarii unitare si ca acest proiect va urma circuitul firesc, prin procedura parlamentara. Ieri, ministrul Finantelor Viorel Stefan declara la un post de televiziune ca legea este necesara, in regim de maxima urgenta, precizand ca "Ministerul Muncii scrie reteta, noi facem devizul".

"Legea salarizarii unitare este foarte necesara, in regim de maxima urgenta, pentru a da stabilitate sistemului de salarizare din sectorul public din Romania(…)sunt decizii ale Curtii Constitutionale, ale instantelor, care au facut ca sistemul de salarizare sa fie imprevizibil total. Nu stim la ora actuala exact care este ultima hotarare de instanta care s-a pronuntat pe teritoriul Romaniei in materie de salarizare si ce nivel de referinta s-a mai dat intre timp si nu stim ce efecte propaga asupra bugetului de stat. Deci, cu 1 iulie, sunt convins ca noi vom implementa aceasta lege", a spus Viorel Stefan, la Antena 3.

In ceea ce priveste impactul bugetar, ministrul Finantelor a mentionat ca anvelopa suplimentara pe care o va genera aceasta lege va trebui sa se incadreze in 7,8% din PIB si maximum 25,5% din veniturile bugetare.

Comentarii

comentariu

About the Author