Published On: mar, Apr 4th, 2017

GALERIE FOTO: Jandarmii braileni “s-au dat in spectacol” de ziua lor

Cu prilejul implinirii a 167 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane, in cursul zilei de ieri, 03 aprilie, jandarmii braileni au organizat Ziua Portilor Deschise, eveniment la care au participat foarte multe persoane din municipiu, cat si din judetul Braila.

Manifestarile dedicate acestei zile au debutat incepand cu ora 08.00, atunci cand, in prezenta intregului efectiv al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila, prefectul judetului Braila, doamna Madalina Cochino, a dat citire mesajului transmis de ministrul Afacerilor Interne, doamna Carmen Daniela Dan.

De la ora 11:00, cei aflat la sediul Jandarmeriei Braila s-au bucurat de mai multe surprize printre care: tehnici de autoaparare ce pot fi folosite de jandarmi in cazuri punctuale, atunci cand sunt atacati, in executarea misiunilor zilnice, dresaj caini; exercitiu in care s-a prezentat modul de actiune al unei patrule de jandarmerie, care executa serviciul impreuna cu un patruped si care reuseste sa aplaneze un scandal produs de trei barbati, iar in final, s-a prezentat modul de actiune al unei grupe de interventie din cadrul Detasamentului Mobil.

Scenariu exercitiu de interventie :

Efectivele Jandarmeriei Braila asigura ordinea publica pe timpul unei vizite oficiale, la Institutia Prefectului Judetului Braila.   Pe timpul acestei vizite, la un moment dat, din multimea care se afla in fata institutiei, 2 persoane deschid focul, iar unul dintre oficialii aflati in vizita este ranit.

 Imediat, jandarmii aflati in dispozitiv, vor evacua persoanele aflate in zona de risc si le vor duce intr-o zona sigura, unde li se va asigura protectia. Unul dintre atacatori fuge si se refugiaza in Palatul de Justitie, obiectiv asigurat cu paza tot cu efective de jandarmerie.

 Alarmati, membrii subunitatii de interventie ajung la locul incidentului, adopta dispozitivul de asalt si intervin in interiorul acelei cladiri pentru lichidarea elementelor infractoare. In urma interventiei, jandarmii braileni reusesc acest lucru, fara a se inregistra vreo victima in randul civililor. (s-a folosit munitie de manevra).

Comentarii

comentariu

About the Author