Published On: mar, apr. 4th, 2017

Braileanul Luca-Alexandru Marin a castigat premiul I la Concursul National de Pian “Musica Mundi”

Luca-Alexandru Marin, elev in anul IV la clasa de pian prof. Raluca Ciuca din cadrul Scolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Braila, a participat la Concursul National de Pian "Musica Mundi", editia a IV-a, Bucuresti, 31 martie – 2 aprilie 2017, la categoria Amatori si a obtinut Premiul I la grupa de varsta 9-11 ani, avansati. La aceasta grupa s-a oferit cate un Premiu I, II si III, precum si o mentiune pentru cei mai buni din totalul de 51 de participanti.

Organizat de Boem Club Pianos la Centrul National de Arta „Tinerimea Romana” din Bucuresti, concursul s-a desfasurat intr-o singura etapa, fiecare concurent interpretand cate doua piese, integral din memorie. Juriul concursului a fost format din instrumentisti profesionisti si din solisti de renume: lect. univ. dr. Razvan Dragnea (presedinte), profesor de pian Aida Chiciudeanu si profesor de pian Madalina Chiriac, ambele de la Colegiul National de Muzica „George Enescu” Bucuresti.

Luca-Alexandru Marin a mai fost premiat si la alte competitii nationale de profil, dintre cele mai recente amintind: Concursul Național de Interpretare pentru Pian Solo “Magic Piano”, editia I, Bucuresti; Concursul National de Interpretare Pianistica „Pianul fermecat”, editia a II-a, Galati; Concursul National de Pian „Virtuozii”, editia a VIII-a, Braila; Concursul Interjudetean de Interpretare „Noelia Prisecaru”, editia a VIII-a, Focsani – Sectiunea Formatii instrumentale – pian la patru maini si Sectiunea Solisti instrumentisti – pian.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>