Published On: lun, Apr 3rd, 2017

Agenti de paza, prinsi bauti sau dormind in timpul serviciului

In noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, politisti din cadrul Serviciului de Ordine Publica, Biroului Ordine Publica si Sectiei 2 de Politie Rurala Braila au desfasurat o actiune, in municipiu si in localitatile din apropiere, cu scopul urmaririi modului in care sunt respectate prevederile legale privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor la unitati asigurate cu sisteme electronice de securitate si/sau dispozitive de paza umana (paza proprie sau paza prin societati specializate de paza).

Politistii au efectuat 3 controale vizand cerintele de securitate specifice tipului de obiectiv (2 statii de comercializare carburanti/combustibili si un cafe-bar cu sala jocuri de noroc si pariuri sportive), precum si 65 controale tematice la societati comerciale asigurate cu paza umana, urmarindu-se in mod special modul de executare a serviciului de paza, cunoasterea si respectarea consemnelor postului (general si particular). Au fost efectuate si instruiri ale personalului de paza gasit in serviciu.

In urma neregulilor constatate, au fost aplicate 28 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 4.600 lei, conform legislatiei in domeniu (Legea 333/2003 si H.G. 301/2012). Deficientele constatate vor fi aduse la cunostinta unitatilor beneficiare, precum si conducerii societatilor specializate de paza, urmand ca la urmatoarea abatere in decurs de 3 luni sa se procedeze la retragerea atestatelor profesionale personalului de paza.

La o intreprindere individuala, din comuna Movila Miresii, s-a constatat ca sistemul electronic de securitate nu are structura impusa de cerintele minimale de securitate prevazute de legea in domeniu. Prin urmare, reprezentantul unitatii a fost sanctionat cu amenda de 2.000 de lei.

Au fost depistati 2 agenti care dormeau in timp ce isi executau serviciul de paza, iar alti 5 au fost gasiti sub influenta bauturilor alcoolice.

Fiecare dintre acestia a fost sanctionat cu amenda in valoare de 100 de lei, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.

Comentarii

comentariu

About the Author