Published On: lun, Mar 27th, 2017

VIDEO: Doi frati au fost prinsi de politisti cand au incercat sa introduca in tara o cantitate record de anabolizante

In Punctul de Trecere a Frontierei Albita, echipa comuna de control a descoperit peste 50.000 de comprimate si 1.400 de fiole cu substante, incluse in lista substantelor interzise prevazuta in Legea 104/2008, pe care doi frati au incercat sa le introduca in tara, ascunse in autoturismul cu care acestia se deplasau.

 In ziua de 24 martie a.c., in jurul orei 11.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, judetul Vaslui, s-au prezentat pentru a intra in tara Alexei C., in varsta de 33 de ani si Iurie C., in varsta de 27 de ani, cetateni romani si Republica Moldova, calatorind cu un autoturism marca Dodge, inmatriculat in Republica Moldova. La controlul de frontiera, cei doi frati au declarat ca se deplaseaza in judetul Arad, la o competitie sportiva de motociclism, in autoturism aflandu-se si doua motociclete.

In baza profilului de risc, echipa comuna de control formata din lucratori vamali si politisti de frontiera a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra autoturismului. Cu acesta ocazie, in autoturism (bord, cutia de viteze, bara din spate, lada de scule), in rezervorul motocicletelor transportate, precum si in bagajele personale ale celor doi, au fost descoperite ascunse, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, 50.200 de comprimate si 1.407 fiole cu substante incluse in lista substantelor interzise prevazuta in Legea 104/2008.

Cu privire la cele constatate, cei doi frati au declarat ca substantele descoperite nu le apartin si ei doar le transportau din R. Moldova in Romania, urmand ca la destinatie sa primeasca suma de 300 de euro. Conform prevederilor legale a fost luata masura retinerii substantelor anabolizante descoperite, in valoare totala de 323.320 lei. Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Comentarii

comentariu

About the Author