Published On: joi, Mar 9th, 2017

Veste proasta pentru romani / Gazele pentru populatie se scumpesc cu 5-6%, incepand de la 1 aprilie

Pretul gazelor va creste cu 5-6% de la 1 aprilie pentru consumatorii casnici, care vor fi protejati pe parcusul anului de eventuale cresteri neasteptate de preturi pe piata libera, a declarat, joi, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), Niculae Havrilet, prezent la o dezbatere pe teme energetice, informeaza Realitatea.net.

"De la 1 aprilie, conform Ordonantei de Urgenta 64 (din 2016 — n.r.), care este in dezbatere in Parlament si consideram ca va fi aprobata, incepe procedura de liberalizare totala a pietei de gaze naturale din Romania, cu referire exacta catre piata casnica. De la 1 aprilie nu va mai exista un pret reglementat pentru productia de gaze si vor ramane reglementate doar celelalte elemente ale pretului final: tarifele de retea, de furnizare si elementele care sunt considerate monopol natural", a spus Havrilet.

Potrivit acestuia, masura va duce la o majorare intre 5 si 6% a preturilor actuale pentru populatie.

E.ON Gaz Romania a cerut  ieri, in Comisia de Industrii, majorarea tarifelor cu 74% pentru distributie si cu 40% pentru furnizare, iar Engie a cerut o crestere a tarifelor cu 22% pentru furnizare si cu 6% pentru distributie. Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) nu a acceptat insa aceste cereri.

Comentarii

comentariu

About the Author