Published On: mar, Mar 21st, 2017

Un student s-a ales cu amenda, dupa ce a postat pe Facebook ca vinde cartofi prajiti in camin

In ultima perioada Politia este tot mai activa in mediul online. Dupa ce la inceputul lunii februarie mai multi tineri  din Targu Jiu au fost amendati pentru o postare pe Facebook in care ar fi afectat imaginea Politiei Locale, un student din Cluj s-a ales cu o amenda pentru o postare in care spunea ca vinde cartofi prajiti.

Dupa postarea anuntului a urmat o actiune de control “de anvergura” a politiei clujene in camera de camin a studentului. Tanarul s-a ales cu o amenda de 500 de lei pentru comert ilegal. Judecatoria Cluj-Napoca a anulat procesul-verbal de contraventie si a exonerat studentul de plata amenzii.

"Desi in raport depus la dosar, agentii constatatori au consemnat ca potrivit informatiilor detinute, bunurile respective erau oferite spre vânzare de catre numitul M. D., instanta arata ca o astfel de intentie nu a fost dovedita. Mai mult, fapta contraventionala retinuta in sarcina petentului, presupune, cu necesitate, existenta in componenta sa a elementului material constând in efectuarea de acte de comert, adica in vânzarea, sau macar, oferirea spre vânzare a acestor produse. Or, intimatul nu a facut dovada existentei acestei fapte. Acest aspect rezulta din declaratia martorului C. B, care a fost de fata când s-a efectuat controlul in camera si care a declarat ca bunurile au fost gasite in camera si au fost confiscate, deoarece au fost considerate ca sunt comercializate catre alti studenti. Tot din declaratia acestui martor rezulta ca in camera respectiva a mai avut loc un control, deoarece petentul avea un anunt pe facebook, in care arata ca vinde cartofi prajiti", se arata in decizia instantei de judecata.

Comentarii

comentariu

About the Author