Published On: mie, Mar 15th, 2017

Timbrul de mediu nu va fi inlocuit de o alta taxa, dar primariile vor putea introduce taxe de poluare

Ministrul Mediului, Daniel Constantin a declarat intr-o conferinta de presa ca timbrul de mediu nu va fi inlocuit de o alta taxa, insa primariile vor putea introduce taxe de poluare. Acesta sustine ca autoritalie locale vor avea liber sa hotarasca daca introduc anumite taxe de poluare in zonele aglomerate.

Totusi, acesta a subliniat faptul ca acest lucru se poate face dupa ce se va crea o creata infrastructura si o legislatie care sa permita administratiilor publice locale sa taxeze masinile care intra in zone aglomerate.

”Exista trei sisteme la nivel de UE, fie o taxa de prima inmatriculare, fie un impozit care se plateste in functie de gradul de poluare, fie o acciza in pretul carburantului. Acestea sunt cele 3 variante pentru a combate nivelul de poluare si pentru a avea masini cat mai putin poluante. Exista sisteme care functioneaza si in alte state in care un sofer care a intrat intr-o anumita zona este avertizat de faptul ca a intrat intr-o alta zona. El poate atunci sau in 24 de ore sa trimita un sms in care sa plateasca taxa respectiva daca ea va exista”, a declarat Daniel Constantin.

Comentarii

comentariu

About the Author