Published On: lun, Mar 27th, 2017

Statiunea Lacu Sarat se indreapta spre ruina, dupa ce consilierii comunei Chiscani au refuzat asocierea cu Braila / Dragomir: “Am fost mintit de primarul Comunei Chiscani”

Se anunta vremuri grele pentru Statiunea Lacu Sarat dupa ce consilierii comunei Chiscani au refuzat asocierea cu municipiul Braila pentru dezvoltarea statiunii. Acest refuz vine dupa ce presedintele CJ Braila, Francisk Chiriac a spus saptamana trecuta, intr-o conferinta de presa, ca s-au facut pasi importanti pentru semnarea actului  constitutiv al “Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Lacu Sarat”. Consilierii comunei Chiscani au dezbatut in lung si lat proiectul in cadrul sedintei ordinare de vineri si l-au respins in unanimitate, inclusiv social democratii.

Costica Cojea, primarul comunei Chiscani, a spus ca s-a votat “impotriva”, deoarece consilierii comunei nu au considerat oportuna aprobarea asocierii inainte ca municipalitatea sa predea comunei patrimoniul detinut in Statiune. Dupa acest vot, primarul Marian Dragomir s-a aratat iritat si dezamagit de faptul ca pana si consilierii PSD au votat impotriva si a spus ca ii invita pe liderii comunei sa dezvolte Statiunea Lacu Sarat prin fonduri proprii. Primaria Braila, Consiliul Judetean si Primaria Chiscani urmau sa aloce cate 200.000 de lei pentru asociatie.

“Constat cu tristete ca un proiect care avea ca singur scop dezvoltarea Statiunii Lacu Sarat cu bani de la Consiliul Judetean Braila si Primaria Braila a fost respins de vointa consilierilor locali din Comuna Chiscani. Cu alte cuvinte, ne-au spus ca sunt stapani, ca nu au nevoie de ajutorul nostru, de banii nostri, de dezvoltarea comuna a acestei statiuni. Pot sa inteleg orgoliile si dorinta de suprematie teritoriala. Nu pot in schimb sa inteleg de ce nu au spus aceste lucruri deschis si direct astfel incat sa nu pierdem timp mergand la Bucuresti sa rezervam denumiri, sa lucram la statute si sa ne atraga intr-o campanie a minciunii. Puteau sa spuna sincer si direct ca ei nu sunt de acord cu asocierea. Am alocat bani din Bugetul Consiliului Judetean si al Primariei Braila pentru ca aceasta statiune emblematica pentru Braila sa se poata dezvolta. Toti banii rezultati din taxe si impozite ar fi mers doar la Primaria Comunei Chiscani noi avand ca unic scop dezvoltarea statiunii si a zonei turistice care sa aduca un castig indirect si pentru Braila. Din punctul meu de vedere orgoliul de stapan a invins ratiunea de unire prin asociere pentru dezvoltarea unui obiectiv turistic. Stimati consilieri ai comunei Chiscani, sunt trist din cauza decizie pe care ati luat-o, dar va doresc succes si va spun ca acum o sa dezvoltati statiunea doar cu banii vostri. O sa le explicati locuitorilor comunei ca ati refuzat banii oferiti gratuit de Primaria Braila si Consiliul Judetean pentru Lacu-Sarat si ca veti rupe din fondurile comunei pentru a dezvolta o statiune in care unii dintre locuitori nu au mai fost de ani de zile. In final, am concluzionat ca am fost mintit de primarul Comunei Chiscani”, a spus Marian Dragomir.

Reamintin ca  la mijlocul anului trecut, Curtea de Apel Constanta a decis ca dreptul de administrare a statiunii apartine Chiscaniului.

Comentarii

comentariu

About the Author