Published On: joi, Mar 16th, 2017

SEFUL CURTII MILITARE DE APEL, PEDEPSIT PENTRU TERGIVERSARE

Share This
Tags

CSM l-a suspendat din functie pe o perioada de 3 luni pe judecatorul Gheorghe Manea, general de brigada. Masura a fost dispusa pentru formularea de cereri repetate si nejustificate de abtinere in aceeasi cauza, care are ca efect tergiversarea judecatii. Manea a fost reclamat la Inspectia Judiciara chiar de judecatori de la Curtea Militara de Apel.

Un sef de instanta a fost sanctionat discipliar de CSM. Este vorba despre presedintele Curtii Militare de Apel, judecatorul Gheorghe Manea, general de brigada. Acesta a fost suspendat din functia de judecator pentru o perioada de 3 luni, dupa ce din 20 februarie 2017 fusese suspendat pe perioada anchetei disciplinare.

Sanctiunea disciplinara a fost dispusa, miercuri 15 martie 2017, de Sectia pentru judecatori in materie disciplinata a Consiliului Superior al Magistraturii. Motivul: posibila comitere de catre Manea a abaterii disciplinare prevazuta de art. 99. lit. i) varianta a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in „nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa, precum si formularea de cereri repetate si nejustificate de abtinere in aceeaşi cauza, care are ca efect tergiversarea judecatii”. Concret insa, sanctiunea a fost luata pentru abaterea disciplinara prevazuta de teza a II-a a art. 99 lit. 1), „formularea de cereri repetate si nejustificate de abtinere in aceeasi cauza, care are ca efect tergiversarea judecatii”.

Pe de alta parte, potrivit unor informatii prezentate deja in spatiul public, cercetarea disciplinara a presedintelui Curtii de Apel Militare a fost declansata de catre Inspectia Judiciara la sesizarea unor judecatori din cadrul respectivei instante.

Iata minuta Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a CSM:

„Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului judecator Manea Gheorghe, presedintele Curtii Militare de Apel Bucuresti, in prezent suspendat din functie.

In baza art. 100 lit d) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului judecator Manea Gheorghe, presedintele Curtii Militare de Apel Bucuresti, in prezent suspendat din functie, sanctiunea disciplinara constand in 'suspendarea din functia de judecator pentru o perioada de 3 luni', pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. i) varianta a II-a din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile, de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

sursa luju.ro

 

 

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-