Published On: joi, Mar 9th, 2017

SE ANUNTA O NOUA FACATURA DNA – Parchetul lui Kovesi a anuntat cu surle si trambite inculparea si punerea sub control judiciar a procurorului Catalin Ceort de la PICCJ pentru o pretinsa luare de mita

La doua saptamani, dosarul a inceput sa se destrame. ICCJ a desfiintat ordonanta DNA prin care procurorul Ceort a fost plasat sub control judiciar. Dosarul este instrumentat de DNA Ploiesti, structura laudata de Kovesi, care l-a dat pe vestitul procuror Mircea „Portocala” Negulescu .

onea_8480Lovituri dupa lovituri incaseaza parchetul doctoritei Laura Kovesi. Si nu ne referim doar la achitarile pe banda rulanta dispuse in instante si la restituirile de dosare, ci si la cauze abia lansate pe piata in care masurile dispuse de procurori sunt desfiintate de judecatori. Asa s-a intamplat in dosarul procurorului Catalin Ceort de la Sectia de urmarire penala si criminalistica a PICCJ, dosar instrumentat de „unitatea de elita a DNA”, asa cum propagandistii au denumit structura DNA Ploiesti. O structura condusa de Lucian Onea (foto), laudata de curand de Laura Kovesi, si care l-a dat Romaniei pe celebrul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocala”.

In urma cu aproximativ trei saptamani, mai exact in 22 februarie 2017, DNA anunta cu surle si trambite prinderea unui alt „corupt”. De aceasta data nu era vorba despre vreun politician, ci chiar de un procuror, si nu orice fel de procuror, ci unul important. Catalin Ceort de la Sectia de urmarire penala si criminalistica a PICCJ a fost inculpat si pus sub control judiciar pentru o presupusa luare de mita. Parchetul lui Kovesi sustine ca in decembrie 2016, Ceort ar fi cerut prin intermediul avocatului Victor Ignat 260.000 de euro de la un om de afaceri, astfel incat sa adopte o masura favorabila fata de acesta intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani. Nu a existat vreun flagrant la procurorul Ceort, ci doar la avocatul Ignat care, precizeaza DNA, ar fi fost prins cu 30.000 de euro.

Daca asa o fi sau nu, daca Ceort a luat sau nu mita, ramane ca o instanta sa stabileasca, moment pana la care procurorul se bucura de prezumtia de nevinovatie. Cert este insa ca deja dosarul incepe sa se destrame. Spunem asta intrucat la doua saptamani de la data la care dosarul a fost lansat pe piata, DNA a incasat deja o lovitura. Inalta Curte a desfiintat ordonanta DNA prin care fata de procurorul Catalin Ceort fusese dispusa masura controlului judiciar. Decizia a fost dispusa in 3 martie 2017 si este definitiva.

Iata minuta ICCJ:

„Admite plangerea formulata de inculpatul Ceort Catalin Nicolae impotriva ordonantei de dispunere a controlului judiciar din data de 22 februarie 2017, emisa in dosarul nr. 363/P/2016 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie–Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti. Revoca masura controlului judiciar dispusa prin ordonanta mai sus mentionata.

Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia.

Onorariul partial cuvenit aparatorului desemnat din oficiu, in suma de 35 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva”.

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-