Published On: joi, Mar 23rd, 2017

Romania trece la ora de vara

Sambata spre duminica Romania trece la ORA DE VARA, iar ziua de 26 martie -duminica- va fi cea mai scurta din an, ea avand numai 23 de ore.

Romania va reveni la ORA DE IARNA in 28 spre 29 octombrie, de regula in ultima duminica a lunii octombrie. ORA SE SCHIMBA: ora 3 dimineata devine ora 4, noteaza romaniatv.net. Specialistii spun ca avem nevoie de o saptamana pentru ca organismul nostru sa se adapteaze la trecerea la ORA DE VARA.

Romania a adoptat ora oficiala de iarna si de vara in aceeasi zi cu statele Uniunii Europene si alte state din Europa, parte si ele a acestei intelegeri, in 1997.  ORA OFICIALA DE IARNA este adoptata in ultima duminica a lunii octombrie, iar ORA OFICIALA DE VARA in ultima duminica din luna martie.

Sistemul OREI DE VARA a fost pus la punct pentru a "economisi" lumina naturala, a Soarelui. In lunile de vara, ora este data inainte pentru ca principalele activitati umane sa se desfasoare cat mai mult posibil pe lumina naturala; in acest fel se economiseste energia electrica necesara iluminatului.

Comentarii

comentariu

About the Author