Published On: lun, Mar 6th, 2017

Politistii vor primi un bonus la salariu de 25% din cuantul amenzilor aplicate

In cadrul sedintei Executivului, care a avut loc pe 1 martie 2017, a fost aprobat Proiectul hotararilor de Guvern cu privire la completarea HG nr.650 din 12 iunie 2006 si a Regulamentului privind procedura de stimulare financiara a agentilor constatatori din cadrul Inspectoratului General al Politiei al Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit acestuia, angajatii Politiei, cu statut de agent constatator, vor beneficia de un adaos la salariu, la fiecare trei luni, in marime de 25% din suma amenzilor incasate la bugetul de stat, in rezultatul intocmirii proceselor verbale cu privire la contraventiile atestate, sustine CYD.ro.

Astfel, la calcularea stimularii financiare trimestriale se vor lua in calcul doar amenzile incasate la bugetul de stat aplicate de agentul constatator in rezultatul proceselor contraventionale irevocabile.

Aceasta prevedere are drept scop consolidarea si eficientizarea capacitatilor de prevenire si combatere a coruptiei in randul angajatilor Politiei, prin adoptarea unui comportament integru si asigurarea unui salariu motivant. De asemenea, existenta factorului de risc de corupere a angajatilor Politiei, cu statut de agent constatator, in exercitiul functiunii sale, au stat la baza dezvoltarii acestui mecanism de motivare financiara a politistilor.

Adaosul la salariu urmeaza sa responsabilizeze si sa motiveze angajatii Politiei sa atinga performante mai inalte, sa respecte procedurile contraventionale si de intocmire a proceselor verbale cu privire la contraventii si sa curme orice comportament corupator.

Toate aceste prevederi ale Regulamentului, privind procedura de stimulare financiara a agentilor constatatori, din cadrul Inspectoratului General al Politiei, al Ministerului Afacerilor Interne, vor intra in vigoare odata cu publicarea sa in Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Deocamdata, in Romania nu exista acest gen de stimulare financiara pentru agentii rutieri pentru a evita abuzurile.

Comentarii

comentariu

About the Author