Published On: mar, Mar 14th, 2017

Politia Locala Braila a ramas fara Traian Jipa / Marian Dragomir vrea in fruntea institutiei o persoana dinamica care sa cunoasca problemele municipiului

Dupa ce in urma cu sase luni Dumitru Hahui si-a dat demisia din functia de director adjunct al Politiei Locale, in urma scandalului “Spalatoria Auto” din curtea institutiei, a venit si randul lui Traian Jipa sa-si ia la revedere de la confortabilul post de director. Traian Jipa a fost la conducerea Politiei Locale Braila pentru mai bine de 10 ani. Acesta a iesit la pensie, iar de la data de 1 martie a.c, interimar, la conducerea institutiei este Georgica Tanase, fostul sef al Compartimentului de Ordine Publica, numit in functie de primarul Dragomir. Jipa, care a implinit de curand 65 de ani, a preluat conducerea Politiei Locale in perioada 2005-2006, cand primar al orasului era Constantin Cibu. Institutia fusese recent infiintata prin reorganizarea fostului Corp al Gardienilor Publici, si se numea Politia Comunitara. Traian Jipa activase in cadrul Politiei Romane ca si chestor si a preluat conducerea Politiei Comunitare Braila, dupa ce s-a pensionat anticipat din cadrul Ministerului de Interne. Inca de la formarea institutiei, mana dreapta a lui Jipa a fost Dumitru Hahui, care venea tot din cadrul Politiei Romane.

Actual interimar, Georgica Tanase, a spus ca isi doreste sa candideze la concursul care urmeaza sa fie organizat. Totusi, inca nu se stie o data fixa pentru acest concurs, iar de organizarea acestuia se va ocupa asa cum prevede legea Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP).

La cea mai recenta conferinta de presa primarul Marian Dragomir a spus ca este nemultumit de activitea unor persoane din conducerea institutiilor publice, dar nu a dat nume. Totusi, acesta a spus ca in cazul unora nu se pot lua masuri, intrucat acestia ies la pensie. Recent, edilul sef a spus ca isi doreste la conducerea Politiei Locale Braila o persoana dinamica, care sa cunoasca bine problemele cu care se confrunta municipiul si sa se implice in rezolvarea acestora.

Comentarii

comentariu

About the Author