Published On: mar, Mar 21st, 2017

Perchezitii in Bucuresti, Braila, Constanta si Tulcea la persoane banuite de furturi din societati comerciale

Politistii din Ialomita si cei de la Directia Operatiuni Speciale a Politiei Romane au destructurat o grupare infractionala specializata in furturi din societati comerciale, sustine Radioconstanta.

Luni – 20 martie, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Ialomita au efectuat 31 de perchezitii, in Bucuresti si in judetele Braila, Constanta, Tulcea si Teleorman, atat la domiciliile a 6 persoane banuite de comiterea de furturi de produse fitosanitare, cat si la sediile unor agenti economici, beneficiari ai produselor sustrase. La activitati au participat si luptatori de la actiuni speciale din cadrul inspectoratelor de politie judetene Constanta si Braila.

In urma perchezitiilor, au fost ridicati 800 de litri de pesticide, 620 de kg. de seminte de floarea soarelui, 2 tone de produs petrolier, scule si aparate electrice, bunuri susceptibile a proveni din furturi, toate in valoare de 223.000 de lei. De asemenea, au fost indisponibilizate 4 autoturisme si ridicate instrumente de taiere si fortare, ce ar fi fost folosite la comiterea infractiunilor.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada septembrie 2016 – martie a.c., sase barbati, cu varste cuprinse intre 27 si 34 de ani, ar fi comis mai multe furturi din societati comerciale, de pe raza judetelor Ialomita, Braila, Buzau, Constanta, Tulcea si Calarasi.

Verificarile sunt continuate, sub aspectul savarsirii a mai multe infractiuni de furt calificat, cu trei barbati in stare de retinere, urmand a fi prezentati magistratilor, cu propuneri legale. Actiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unitatii Teritoriale de Analiza a Informatiilor si al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Comentarii

comentariu

About the Author