Published On: joi, Mar 2nd, 2017

Marian Dragomir: “De la 1 mai pretul apei potabile va creste cu aproximativ 12%”

Dupa ce la inceputul saptamanii Silviu Mangiurea, directorul CUP “Dunarea”, a spus ca apa potabila urmeaza sa se scumpeasca, aceasta scumpire fiind o conditie impusa de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care finanteaza proiectul „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa canalizare in judetul Braila”, primarul Dragomir a spus si el acelasi lucru, astazi, in cadrul unei conferinte de presa.

Vezi si: Brailenii nu platesc unul dintre cele mai mari preturi pentru apa potabila, dar se doreste acest lucru / Mangiurea, directorul CUP “Dunarea”: “Pretul apei va creste”

“In acel contract de finantare incheiat cu o institutie financiara, la ca nu am sa-i dau numele pentru a nu-i face publicitate, s-au prevazut foarte clar ca la anumite intervale de timp pretul apei va trebui sa creasca. In acest contract este prevazuta o crestere si in acest an, de la 1 mai. Am primit o vizita a reprezentantilor acelei institutii de finantare saptamana trecuta, pentru a ne acorda un nou credit. Le-am spus clar ca Primaria Municipiului Braila momentan nu intentioneaza sa se imprumute, dar daca vreodata se va imprumuta clauzele contractuale vor viza doar plata ratelor respective si ale dobanzii si in niciun caz nimeni nu va mai putea sa impuna primariei sau vreunei institutii, ca la intervale de timp sa creasca preturile pentru a le plati rata. Modul in care ne gestionam noi, Primaria, ne priveste doar pe noi, iar pe ei ii intereseaza sa-si incaseze rata, nicidecum sa ne spuna noua sau sa ne impuna prin contract, asa cum este in momentul de fata, sa creasca pretul la unul dintre serviciile pe care le furnizam populatiei.

Din mai pretul apei va creste in baza contractului respectiv, nu pentru ca vrem noi. Daca pretul nu va creste, atunci va exista obligatia de returnare a intregului imprumut. Aceasta instituitie de creditare practica astfel de imprumuturi, la fel ca si Fondul Monetar International(FMI) care impune cresterea unor taxe, a spus Marian Dragomir.

Intrebat daca stie cu cat se va majora pretul la metrul cub de apa, primarul a spus ca majorarea va fi de 12%: “Da, cu aproximativ 12%”.

Totodata, edilul sef a spus ca acest contract a fost semnat in anul 2011, de primarul Aurel Simionescu, cu votul a tot Consiliul Local Municipal, din perioada respectiva.

“Contractul a fost semnat de primarul Aurel Simionescu, cu votul a tot Consiliul Local Municipal”,  a conchis Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author