Published On: vin, Mar 17th, 2017

Marian Dragomir: “Colectarea selectiva a inceput furandu-se tomberoanele”

Marian Dragomir a spus joi seara, in cadrul emisiunii “Fata-n fata”, la Realitatea TV Galati-Braila ca sunt intampinate probleme in ceea ce priveste colectarea selectiva a gunoiului. Acesta sustine ca tomberoanele destinate acestui lucru au fost furate la scurt timp dupa amplasare. Edilul sef a adaugat ca in zonele unde vor fi amplasate astfel de tomberoane, politistii locali vor patrula mai des. Totodata, Dragomir a vorbit si despre lipsa de cizilizatie a unora care arunca gunoiul pe domeniul public si a spus ca va continua sa faca publice materiale video cu astfel de persoane, in sperata de a-i civiliza.

“Am inceput, sa spunem un pic timid, acum doua saptamani, colectarea selectiva, cu o societate de salubrizare. Am primit, zilele trecute, o adresa de la ei, prin care ne cer sprijinul. De la zece asociatii de proprietari li s-au furat tomberoanele, pentru ca erau noi. Probabil, cineva sta la casa si are nevoie de ele. Colectarea selectiva a inceput furandu-se tomberoanele. (…) Unii sper sa se civilizeze, altii raman la fel. Cert este ca pregatim un nou lot de persoane care arunca gunoi pe domeniul public, pe care o sa-i facem vedete. Au venit cei de la Politia Locala cu foarte multe filmari si am selectat impreuna o parte dintre ele, poate cele mai elocvente, si, saptamana viitoare, vom face public un nou filmulet in care ii vom prezenta pe cei care isi bat joc de munca noastra, care isi bat joc de un oras pe care noi vrem sa-l facem civilizat. Pentru unii e jenant sa rada prietenii de ei cand ii vad public cum arunca gunoi din masini, oameni care altfel au o postura critica la adresa autoritatilor, dar sunt prinsi, uneori, chiar ei, aruncand gunoi pe domeniul public. Ne batem joc de banii publici. Sper sa obtinem rezultate”, a declarat Dragomir.

Totusi, chiar daca nu au mai fost publicate astfel de clipuri in perioada 07-14 martie, politistii locali au aplicat amenzi in valoare de 1.400 de lei conform H.C.L.M. Braila nr.5/2003, fiind sanctionate 4 persoane, certate cu bunul simt.

“Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public, precum si in alte locuri publice, a reziduurilor de orice natura (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate si sanctionate contraventional  4  persoane, cu amenzi in valoare de 1.400 lei dupa cum urmeaza:

- C.M., in varsta de 35 ani, din sat/com.Suceveni, jud.Galati – cu amenda in valoare de 500 lei – fiind depistat pe str.Stefan cel Mare langa fosta Școala Gen.nr.10 aruncand un sac din plastic plin cu gunoi menajer, pe domeniul public in loc neautorizat.   

- I.M., in varsta de 27 ani, din Braila – cu  amenda in valoare de 400 lei – fiind depistat pe terenul viran de pe str.Caramidari descarcand moloz dintr-o autoutilitara marca Ford cu nr.de inmatriculare N-994-SOP, pe domeniul public in loc neautorizat.

- P.C.-E., in varsta de 41 ani, din Braila – cu  amenda in valoare de 250 lei – fiind depistat pe str.Alecu Russo la intersectie cu Sos.Nationala Veche aruncand resturi vegetale, pe domeniul public in loc neautorizat”, se arata intr-un comunicat al Politiei Locale.

Comentarii

comentariu

About the Author