Published On: mar, Mar 28th, 2017

MAI scoate la concurs 2.400 de posturi de politisti, politisti de frontiera, jandarmi si pompieri

Ministerul Afacerilor Interne a anuntat ca a finalizat calendarul de admitere in institutiile de formare profesionala ale MAI si ale altor institutii care pregatesc personal pentru minister, fiind disponibile peste 2.400 de locuri, potrivit News.ro.

Astfel, Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” scoate la concurs, pentru sesiunea 2017, 850 de locuri pentru viitori ofiteri ai MAI. Dintre acestea, 640 sunt fara taxa si 210 cu taxa. Candidatii pot concura pentru locurile scoase la concurs de Facultatea de Politie, Facultatea de Politie de Frontiera, Facultatea de Jandarmi, Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative, Facultatea de Pompieri sau Facultatea de Arhivistica.

Totodata, scolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne scot la concurs 1.434 de locuri pentru agenti de politie, agenti de politie de frontiera, subofiteri de jandarmi si subofiteri de pompieri si protectie civila. MAI beneficiaza si de 123 de locuri la institutiile de invatamant ale altor structuri din sistemul de ordine publica si siguranta nationala.

Calendar si criterii de admitere

Recrutarea candidatilor pentru admiterea la institutiile de invatamant ale MAI se realizeaza de catre inspectoratelor generale care au locuri aprobate la aceste institutii – Inspectoratul General al Politiei Romane, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, in functie de locul de domiciliu inscris in cartea de identitate/ resedinta.

Cererile de inscriere la concursul de admitere se depun pana la data de 26 mai, iar pentru scolile postliceale ale MAI, pana la data de 21 iulie. Urmatoarea etapa, respectiv inscrierea la institutiile de invatamant ale candidatilor MAI, care au fost declarati apt psihologic si medical si indeplinesc si celelalte conditii de participare la concurs, se realizeaza la sediile acestora, potrivit calendarului concursului de admitere stabilit de fiecare institutie de invatamant si afisat pe site-ul propriu, in sectiunea privind admiterea.

Candidatii pot opta pentru una sau mai multe institutii de invatamant superior sau scoli postliceale, in masura in care graficele/calendarele concursurilor de admitere realizate de catre institutiile organizatoare permit participarea la probele de concurs.

Pentru a se putea inscrie la examenele de admitere, candidatii trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, printre care: sa aiba cetatenia romana si domiciliul in Romania, sa cunoasca limba romana, scris si vorbit, sa aiba capacitate deplina de exercitiu, sa fie apti din punct de vedere medical, fizic si psihologic, sa aiba varsta de minimum 18 ani impliniti sau sa ii implineasca in cursul anului in care participa la concursul de admitere, respectiv sa aiba varsta de pana la 27 de ani impliniti in anul participarii la concurs, pentru candidatii pe locurile destinate formarii initiale a personalului militar si pe locurile MAI la institutiile de invatamant ale Ministerului Apararii Nationale si 23 de ani impliniti in cursul anului 2017 pentru candidatii la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul”.

Printre calitatile necesare viitorilor candidati se numara capacitate de comunicare, rezistenta la efort, conduita si comportament moral, dorinta de promovare a valorilor sociale si morale, spirit de echipa, implicare in asigurarea respectarii regulilor si legii, corectitudine in indeplinirea sarcinilor, spirit de dreptate, rezistenta la stres, interes privind rezolvarea unor probleme ale comunitatii, deschidere fata de problematica si principiile integrarii europene, cunoasterea si respectarea drepturilor omului, simt civic, incredere in fortele proprii, precizeaza MAI.

Sursa: Bugetul.ro

Comentarii

comentariu

About the Author