Published On: vin, Mar 10th, 2017

Lovitura pentru mii de romani din Marea Britanie

Autoritatile britanice doresc introducerea unei limite anuale a numarului de migranti veniti din tarile Uniunii Europene, dar si introducerea unei taxe pentru firmele care angajeaza migranti din Uniunea Europeana.

Autoritatile britanice discuta despre introducerea unei limite anuale a numarului de migranti veniti din tarile Uniunii Europene, deci si din Romania, si a unei taxe pentru firmele care angajeaza migranti din tarile UE, a declarat ministrul britanic responsabil de imigratie, in timp ce vorbea despre posibilele optiuni pentru un nou regim de vize dupa Brexit, relateaza capital.ro.

O posibilitate ar fi aceea de a obliga companiile sa plateasca o taxa pentru fiecare muncitor european calificat pe care il aduc in Marea Britanie, a declarat ministrul Robert Goodwill, citat de Bloomberg.

El a sugerat ca ministrii vor lua in considerare o limita generala a numarului de migranti din UE acceptati anual in Marea Britanie, dupa modelul deja functional pentru muncitorii care vin din afara Europei.

Guvernul Theresei May a facut o prioritate din recastigarea controlului asupra migratiei din UE in negocierile de iesire a Marii Britanii din comunitatea europeana, ce urmeaza a fi declansata la sfarsitul lunii martie. Ea s-a angajat sa reduca migratia neta la zeci de mii anual de la mai mult de 300.000 in prezent. Mediul de afaceri si-a exprimat ingrijorarile cu privire la problemele pe care le va intampina in recrutarea personalului necesar daca noile restrictii sunt prea dure.

Guvernul britanic ar putea introduce o taxa anuala de 1.000 de lire pentru fiecare muncitor european calificat angajat, decizie care ar veni in completarea unui sistem care urmeaza sa fie introdus pentru migrantii din afara UE.

In Marea Britanie lucreaza legal circa 110.000 de romani, dintr-un total de peste doua milioane de cetateni romani care lucreaza legal in strainatate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-