Published On: joi, Mar 23rd, 2017

Lansare de carte la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati”

Miercuri, 29 martie, la ora 12.00, la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati”  Braila, Sala “Fanus Neagu", va avea loc o intalnire cu scriitoarea Doina Rusti, cu prilejul lansarii romanului Mata Vinerii, aparut de curand in colectia “Fiction Ltd.” a Editurii Polirom, si in format digital.

Invitati, alaturi de autoare: prof. Camelia Budan, dr. Eduard Claudiu Braileanu, elevii Colegiului National “Nicolae Balcescu" Braila.

Actiunea romanului se petrece in Bucuresti, 1798. Carabusii prajiti, crumilla cum animis, placintele de trandafiri, elixirele de iubire sau lichiorul formicosus sunt numai cateva dintre mixturile vrajite care conduc firele unei naratiuni cu final amplu.

• Istorie si vrajitorie in Bucurestiul fanariot

• 1798 – anul in care s-au amestecat bonapartistii si pazvangiii, iar in Bucuresti a aparut din senin Mata Vinerii.

“Noua carte a Doinei Rusti are toate datele unei povesti captivante: foarte multa fantezie, un fir epic impletit cu mana sigura a unui povestitor care stie cum sa te ademeneasca, o atmosfera atit de puternica, incit te urmareste multa vreme dupa ce ai inchis cartea si, nu in ultimul rand, un subtext ce te trimite spre tainele Lumii si ale Literaturii" a spus Bianca Burta-Cernat

 Doina Rusti este una dintre cele mai apreciate voci feminine ale literaturii contemporane. Tradusa in numeroase limbi, invitata la targuri si evenimente internationale, s-a impus in special prin romanele cu tematica diversa si constructie solida. Dintre acestea, amintim Zogru (2006, 2013), Fantoma din moara (2008), roman amplu despre comunismul romanesc, distins cu Premiul pentru Proza al USR, si Lizoanca la 11 ani (2009, in pregatire la Polirom cu titlul Lizoanca), recompensat cu Premiul “Ion Creanga" al Academiei Romane.

Doina Rusti traieste in Bucuresti, este profesor universitar si scenarist.

Pagina web: http://doinarusti.ro

Comentarii

comentariu

About the Author