Published On: vin, Mar 3rd, 2017

Ion Rotaru(PSD): “Eu cred ca manageriatul spitalului nu a fost foarte bun / Acolo trebuie o noua conducere, cu o noua viziune”

Zilele lui Mihail Iugulescu ca si manager al Spitalului Judetean sunt numarate, iar acest lucru a creat foarte multe discutii despre activitatea acestuia in postul respectiv. Desi ocupa aceasta functie de cativa ani buni abia cand mai are doar cateva luni de mandat s-a semnalat intens faptul ca nu a fost potrivit pentru aceasta functie. Astazi, in cadrul unei conferinte de presa, liderul PSD Braila a spus ca manageriatul spitalului nu a fost o treaba foarte buna, ba mai mult acesta considera ca actuala conducere a spitalului se face vinovata de investitiile nefinalizate sau de aparatura nefolosita.

“Eu cred ca manageriatul spitalului nu a fost foarte bun avand in vedere tot ce s-a intamplat pe componenta investitii, pe faptul ca avem investitii nefinalizate,  pe faptul ca avem aparatura care nu este pusa la treaba. Motivele sunt diverse, unele sunt obiective, altele sunt mai putin obiective, cert e ca manageriatul nu a performat acolo. Acest lucru este o concluzie clara. Pe de alta parte stiu ca in toata aceasta perioada Consiliul Judetean a tot impulsionat aceasta activitate. E o unitate importanta in ceea ce priveste impactul asupra orasului si judetului. Este o unitate extrem de importanta privind gestionarea problemelor de sanatate din judet.

Sigur ca acolo trebuie sa vina alt manager si alta echipa de conducere, cu o alta viziune si cu un alt gen de abordare a intregii problematici, cu sprijinul CJ, pentru a fi pusa in practica tot ce inseamna aceasta componenta de investitii.

A infiinta noi posturi… eu cred ca nu de asta duce lipsa Spitalul Judetean, de posturi de conducere. Legea, din cate stiu eu, prevede in anumite situatii posibilitatea de a infiinta, in afara de cei 3 directori, un alt tip de directorat. Nu cred ca este cazul, desi e o unitate mare, cu peste 2.400 de salariati, din cate tin eu minte, dar nu cred ca din cauza asta n-a functionat asa cum trebuie si nu cred ca asta este perspectiva de a se rezolva, deci eu nu sustin o asemenea abordare si nu cred ca este fezabila. Daca cineva a facut asemenea demersuri, eu nu am cunostinta; chiar o sa ma documentez si eu, sa aflu cine a facut si de ce, dar este limpede faptul ca pana la urma, acolo pe interimat va fi un manager pana la desfasurarea concursului, va fi un concurs pentru toate posturile, ele urmand sa fie ocupate, speram noi, de oameni care vor avea mai multa aplecare spre problemele spitalului”, a spus Ion Rotaru.

Comentarii

comentariu

About the Author