Published On: lun, Mar 27th, 2017

Intalnire de gradul zero intre premierul Grindeanu si reprezentantii ANAF

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a avut, la Palatul Victoria, o intalnire cu ministrul Finantelor, Viorel Stefan si cu presedintele ANAF, Bogdan Stan, pentru evaluarea stadiului implementarii celor 14 masuri care au ca scop imbunatatirea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat, sustine CYD.ro.

Premierul le-a transmis participantilor la intalnire ca va continua sa urmareasca personal activitatea ANAF, in special in ceea ce priveste imbunatatirea relatiei cu mediul de afaceri si incurajarea conformarii voluntare a contribuabililor, transmite un comunicat al Guvernului.

In ceea ce priveste indrumarea contribuabililor pentru accesarea esalonarii la plata, a fost deja elaborat un model de scrisoare ce va fi trimisa contribuabililor cu creante semnificative, pentru a le prezenta cadrul legal privind acordarea acestor esalonari. }n perioada 3-24 martie 2017, au fost aprobate 493 de cereri de esalonare la plata a obligatiilor fiscale, in valoare de 106,8 milioane lei (comparativ cu media ianuarie-februarie de 424 de cereri aprobate, in valoare de 117,2 milioane lei).

De la inceputul acestui an, ANAF si-a orientat controalele catre domenii de activitate in care a constatat scaderea conformarii fiscale si existenta unor riscuri de frauda, respectiv comertul cu produse petroliere si derivatele acestora, productia si comercializarea produselor din tutun, industria de prelucrare a lemnului si comertul cu material lemnos, constructii si comertul cu ridicata. La intalnire au mai participat secretarul de stat in MFP, Daniela Pescaru, si presedintele Comisiei Nationale de Prognoza, Ion Ghizdeanu.

Comentarii

comentariu

About the Author