Published On: vin, Mar 10th, 2017

Informare METEO: Vremea rea pune stapanire pe Romania

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteo de ploi, ninsori si vant puternic, cu incepere de vineri, ora 13.00.

In intervalul mentionat 10 martie, ora 13 – 12 martie, ora 22, in sudul, estul si centrul tarii temporar va ploua si se vor cumula cantitati de apa de 15…20 l/mp si izolat, mai ales in zona montana, 25…30 l/mp.

La munte, la inceput vor fi precipitatii mixte, iar incepand de sambata (11 martie) vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zapada, iar vantul va avea intensificari mai ales pe creste, cu rafale de peste 60…70 km/h, spulberand zapada. Intensificari temporare ale vantului vor fi si in regiunile estice si sud-estice, cu viteze de 50…55 km/h, iar in estul Transilvaniei, precum si in vestul si nordul Moldovei, duminica (12 martie) vor fi precipitatii mixte.

Prognoza de weekend

Sambata, valorile termice se vor mentine apropiate de normele perioadei, cu maxime, in general, intre 5-6 in depresiuni şi in nordul Moldovei si 12 grade la Drobeta Turnu Severin. Cerul va avea innorari accentuate, cu ceva şanse de soare doar in vestul si nord-vestul tarii. Vor fi precipitatii pe arii extinse in sud-vest si nord-est, local in sud-est si izolat in rest. La munte vor predomina ninsorile, iar in estul Transilvaniei si in nordul si dealurile Moldovei, vor fi precipitatii mixte. In Oltenia si Moldova se mai pot acumula 10…15 l/mp. Vantul va avea intensificari in toate regiunile, in special in vest.

Duminica innorarile vor persista si local va mai ploua in sudul, estul si partial in centrul tarii. In estul Transilvaniei si in zona deluroasa din nordul Moldovei, vor fi precipitatii mixte iar la munte vor predomina ninsorile. In restul ţarii, innorarile vor fi temporare. Vantul va avea unele intensificari in est, la munte si izolat in rest. Temperaturile maxime se vor incadra intre 4 – 5 grade in estul Transilvaniei si in nordul Moldovei si 11 grade in vestul Olteniei, la Drobeta Turnu Severin.

Comentarii

comentariu

About the Author