Published On: lun, Mar 27th, 2017

Inainte de ziua cu dezlegare la peste, politistii braileni au confiscat 70 kg de caras

In ziua de 25 martie, intre orele 08:00-10:00, politisti de la Politia orasului Faurei si Sectia 3 de Politie Rurala Faurei au desfasurat o actiune pe linia braconajului piscicol, ocazie cu care l-au oprit in trafic, pe DJ 203, in orasul Faurei, pe un tanar de 25 de ani, din comuna Surdila-Gaiseanca.

S-a stabilit ca acesta transporta cu autoturismul cantitatea de 70 kg de peste, specia caras, fara a avea documente de provenienta.

Pestele a fost ridicat in vederea confiscarii si celui in cauza i-a fost intocmit dosar penal pentru detinerea si transportul fara documente a pestelui, conform O.U.G. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura.

In aceeasi zi, in jurul orei 09:00, politisti din cadrul Sectiei 1 de Politie Rurala Braila, pe timpul unei actiuni desfasurate pentru combaterea braconajului piscicol, i-au depistat, pe raza satului Pitulati, comuna Scortaru Nou, pe doi localnici, de 51 si, respectiv, 24 de ani, in timp ce pescuiau in raul Buzau. Acestia foloseau plase de tip napatca, care au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

Politistii le-au intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de detinere de unelte pentru pescuit comercial, in conformitate cu prevederile O.U.G. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura.

Comentarii

comentariu

About the Author