Published On: lun, Mar 13th, 2017

HAITA LULUTEI – Colegiul de conducere al DNA a fost completat dupa chipul si asemanarea Laurei Kovesi la marea crapelnita de la Cheile Gradistei unde au fost invitati peste 100 de procurori DNA si politisti de judiciar

Jean Uncheselu a fost avansat in Colegiul de conducere, din care mai fac parte alti servanti ai Lulutei cu probleme uriase de imagine: Florentina Mirica, Paul Dumitriu, Lucian Onea, Marin Nicolae si Calin Nistor.

DNA a organizat la finele acestei saptamani o mare crapelnita la Cheile Gradistei, Fundata – locatie unde a fost convocata o adunare generala, cu restaurant, mese bogate, la care au fost invitati peste 100 de procurori si inca pe atati politisti de judiciar, totul sub organizarea sefei DNA Laura Codruta Kovesi. Scopurile principale ale Laurei Kovesi au fost sa se faca mai populara in institutie in conditiile in care imaginea ei publica a fost zdrobita definitiv de decizia CCR 68/2017, dar si sa isi promoveze in Colegiul de conducere al parchetului un om de mare incredere – vestitul Jean Uncheselu, individ al carui loc opinam ca nu poate fi decat afara din Magistratura. Asta intrucat Jean Uncheselu este unul dintre autorii mizeriei de dosar penal deschis ilegal Guvernului Grindeanu, pe legalitatea si oprtunitatea OUG 13, alaturi de procurorul Paul Dumitriu.

S-a mancat bine, s-a baut, s-a petrecut, totul pe bani publici, iar in sfarsit Jean Uncheselul a fost propus in Colegiul de conducere al DNA si votat de adunarea generala, exact cum a prezis in urma cu 4 zile Lumeajustitiei.ro. Cheful de pomina al petrecaretilor a fost umbrit vineri de Curtea Constitutionala, care a dat publicitatii motivarea Deciziei 68/2017 in care DNA a fost acuzata ca a incalcat grav legea si a comis un abuz de putere arogandu-si dreptul de a ancheta acte normative cu putere de lege.

Laura Kovesi se simte in prezent incoltita pentru marile rateuri si facaturi ale procurorilor DNA, demascate zi de zi in spatiul public, prin solutii de achitare date de instante si acuzatii deosebit de grave a unor victime ale procurorilor anticoruptie. Asa ca a simtit nevoia sa se inconjoare de procurori care ii sunt fideli si de care o leaga nu doar rateurilke din marile dosare de coruptie, ci si faptul ca au probleme atat de mari de imagine incat e putin probabil ca sefa DNA sa fie tradata de Colegiul de conducere care ia cele mai importante decizii privind activitatea interna a parchetului.

Luluta are in cel mai rau caz majoritate de 5-2 in Colegiul de conducere al DNA

O simpla privire asupra componentei Colegiului de conducere al DNA ne arata ca Laura Kovesi s-a inconjurat de indivizi croiti aidoma ei.

Colegiul de conducere este compus din 7 procurori:

2 membri de drept

-Laura Codruta Kovesi, procuror sef al DNA;

-Calin Nistor, adjunct al procurorului sef al DNA;

5 membri alesi pe mandate de 3 ani

-Florentina Mirica, procuror sef al Serviciului de combatere a coruptiei in justitie;

-Paul Silviu Dumitriu, procuror sef adjunct al Sectiei a II-a;

-Lucian Gabriel Onea, seful structurii teritoriale DNA Ploiesti;

-Marin Nicolae, procuror sef birou combatere a infractiunilor la bugetul statului;

-Jean Nicolae Uncheselu, procuror la Sectia I;

Avem informatia ca singurii care mai voteaza uneori contrar vointei lui Kovesi in colegiul de conducere sunt Calin Nistor si Marin Nicolae. Restul voteaza orice ar fi cu Luluta si sunt cu totii remarcati prin “fapte deosebite” pentru care opinam ca locul lor nu era nicidecum in DNA, ci in cu totul alta parte.

Iata cine sunt alesii din Colegiul de conducere al DNA, fideli Laurei Kovesi:

mirica_3160-Florentina Mirica, personaj adus la DNA direct de la Parchetul Judecatoriei Buftea.

Mirica este cercetata disciplinar de Inspectia CSM pentru gafele incomensurabile facute in dosarul ofiterilor DIPI unde a fost atat de desteapta incat a divulgat date secrete din dosar inclusiv numele martorilor sub acoperire. Plangerea i-a fost facuta de insusi fostul sef al Politiei Romane Petre Toba. Mirica a fabricat la viata ei multe dosare aiurea unor judecatori, dar in pofida rebuturilor ei, Kovesi o apara cu indarjire. S-a dus pentru ea de doua ori la sedintele CSM in care se dezbatea cazul ei disciplinar ca sa o sustina, actiuni care au aparut ca vizite de intimidare;

pr._Paul_Dumitriu-Paul Silviu Dumitriu, zis “Urechila”, fost consilier al ex-ministresei Justitiei Monicai Macovei, e un personaj mai mult decat dubios.

A fost pus de Macovei in echipa cu Danilet sa inventarieze in 2005 arhiva SIPA – fostul serviciu secret al MJ. “Urechila” este vestit pentru limbajul sau de interlop, tras la indigo cu cel al procurorului “Zdreanta”, zis “Portocala” (Mircea Negulescu). Paul Silviu Dumitriu este cel care a fost interceptat de DNA cum cerea unui politist de judiciar din subordine sa-i aduca un suspect la audieri pentru ca “Vreau sa-i dau un cap in gura!” Tot el a instrumentat alaturi de Jean Uncheselu dosarul OUG 13/2017 in care au deschis abuziv urmarirea penala, si in mintea lor vroiau sa puna catuse ministrilor din guvernul Grindeanu. Potrivit deciziei CCR, rezulta ca atat Paul Dumitriu cat si Uncheselu au incalcat grav legea si ar trebui inculpati pentru abuz in serviciu;

pr_Lucian_Onea-Lucian Gabriel Onea, a fost seful direct al vestitului Mircea Negulescu si conduce structura DNA Ploiesti unde se comit cele mai infioratoare abuzuri, mai cu seama sub obladuirea SRI local.

Lucian Onea face dosare la tandem cu rudele sale prin alianta si de curand este tinta unor investigatii ale Inspectiei Judiciare sub aspectul managementului dosarelor de la DNA Ploiesti. Luluta l-a trimis in urma cu cateva luni la un curs de instruire in SUA sa-l "inobileze". Kovesi a laudat de multe ori DNA Ploiesti unde au ajuns sa fie defilati cei mai importanti oameni in stat, dar sunt semnale ca in curand putregaiul din aceasta structura va iesi la suprafata. Deja apar acuzatii publice deosebit de grave impotriva procurorilor de la DNA Ploiesti si e posibil sa se lase curand cu dosare penale si anchete disciplinare;

Marin_Nicolae-Marin Nicolae, este bagat in multe din marile dosare. Unii zic ca e dintre putinii procurori cu scaun la cap din colegiul de conducere al DNA. Informatiile noastre sunt taman pe dos.

Acest procuror cu vechime a vrut sa-l inculpe pe fostul vicepremier si actual presedinte al PSD Liviu Dragnea, cu o nota secreta a SRI, ajunsa in posesia unui comisar sef de judiciar din cadrul DNA care lucra cu colegul sau de birou Paul Dumitriu. Nota a fost lasata pe birou astfel incat politistul DNA sa o poata fotografia, dar surprins pe camerele video plantate dinadins. Politistul DNA a facut denunt, acuzand ca procurorul Marin Nicolae l-a amenintat cu arestarea daca nu il toarna pe Liviu Dragnea si ca a fost torturat si anchetat in grupuri de 10 persoane in care se aflau si ofiteri SRI. Cazul a fost musamalizat, iar politistul aruncat in inchisoare.

jean_uncheselu-Jean Nicolae Uncheselu nu mai are nevoie de prezentari. Fost profesor de sport adus la DNA direct de la un parchet de judecatorie din Gorj.

Este cel care i-a deschis dosar penal fostului premier Victor Ponta in timp ce era in functie, pe asa zisa neplata a unor taxe si impozite pentru niste plati avocatiale cu 8 ani in urma. Putem spune ca e un deschizator de drumuri in a demola imaginea unor premieri in functie. Tot el a lucrat abuziv in dosarul OUG 13/2017 in care a audiat ministri ai Guvernului Grindeanu, alaturi de colegul Paul Dumitriu, aducand grave prejudici de imagine actualului Executiv, caruia i-a perturbat serios activitatea. Opinia noastra e ca ar trebui dat afara imediat din magistratura – ba chiar poate fi subiectul unui dosar penal alaturi de Dumitriu – dar iata ca sefa lui suprema la care se inchina ca la o icoana a reusit sa-l propulseze in colegiul de conducere al DNA;

Acesta este Colegiul de conducere al DNA. Sa nu va mai mirati de ce acest parchet are cele mai dezastruoase rezultate din tara. E campionul detasat al achitarilor si returnarilor de dosare. Si un factor de instabilitate sociala, de distrugere a imaginii oamenilor politici. Acest Colegiu de conducere nu a luat niciodata masuri impotriva achitarilor si nu s-a preocupat de raspunderile care s-ar fi impus in interiorul DNA, ci dimpotriva.

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-