Published On: joi, mart. 30th, 2017

GALERIE FOTO: Politistii braileni au colaborat cu Politia Germana pentru a destructura un grup specializat in inselaciuni / La Braila se falsificau pasapoarte

Politistii Directiei de Investigatii Criminale – Inspectoratul General al Politiei Romane si ai Inspectoratului de Politie Judetean Braila au efectuat doua perchezitii domiciliare in Braila, la 2 cetateni germani, banuiti de comiterea unor infractiuni de fals de documente si au fost puse in executare doua mandate europene de arestare emise pe numele acestora.

In urma investigatiilor politistilor s-a constatat ca cursul anului 2016, mai multi cetateni germani ar fi obtinut, in mod ilegal, bani, prin inselarea altor persoane, pe teritoriul Germaniei, folosindu-se de calitati false. Cei in cauza au confectionat documente emise de institutii ale statului german, cu care s-ar fi legitimat in fata unor autoritati sau persoane fizice, obtinand diferite avantaje. Astfel, au indus in eroare mai multi cetateni germani ca, pentru asigurarea unor proprietati, trebuie sa achite diferite sume de bani.

Politistii romani au desfasurat cercetari, in baza unei cereri de comisie rogatorie internationale, transmise de autoritatile judiciare germane, respectiv Parchetul Augsburg, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica.

Astfel, la data de 29 martie, in baza delegarii Parchetului, politistii romani, insotiti de doi reprezentanti ai Politiei Germane si de ofiterul de legatura al Bundeskriminalamt la Bucuresti, au efectuat doua perchezitii domiciliare in Braila, la doi cetateni germani. In acelasi timp, pe teritoriul Germaniei, au fost puse in executare alte 10 perchezitii.

Au fost identificate numeroase documente falsificate pe care cei in cauza le-ar fi folosit pe teritoriile Romaniei si Germaniei (pasapoarte, apostile, acte oficiale), stampile false, precum si armament si munitie pentru care nu detineau documentele legale.

 Unul dintre cei doi cetateni germani si-a arogat in fals calitatea de avocat, atat in Germania, cat si in Romania, avand deschis, in Braila, in mod fictiv, un cabinet de avocatura.

Au fost puse in executare 3 mandate de arestare (dintre care 2 in Romania in baza unor mandate europene de arestare emise de catre autoritatile germane).

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>