Published On: mar, Mar 7th, 2017

Fotografii: Cele mai frumoase 10 locuri din Braila

Desi Braila este cunoscuta dupa faimosul renume ” Orasul Cutitarilor”, brailenii au si motive pentru a fi mandri de orasul in care traiesc. Situat pe malul stang al Dunarii, Braila este al 11-lea cel mai mare centru urban din tara dupa numarul de locuitori. Si da, ai ce sa vezi daca te hotarasti sa vizitezi Braila.

 

Brăila-640x480

 

Faleza Dunarii

Fiind situat pe malul stang al Dunarii, orasul Braila are partea ei de Faleza a Dunarii. O strada de promenada, perfecta pentru plimbari in aer liber si meditatii, in care poti sa te bucuri de privelistea care te inconjoara.

 

Faleza-Dunării-1-1024x683

Faleza Dunarii

Orologiul din Piata Traian

Daca esti pasionat de istorie, Braila are partea sa istorica. Ceasul din centrul orasului face parte din aceea parte. Dateaza din anul 1909 si este situat in Piata Veche pe latura de vest. Ceasul vegheaza asupra orasului, fiind un simbol al Brailei.

 

Orologiul-din-Piața-Traian

Orologiul din Piata Traian

Parcul Monument

Daca ai nevoie de o oaza de liniste in timp ce savurezi o cafea sau ai parte de o conversatie interesanta, atunci Parcul Monument este alegerea perfecta. Poate te intrebi de ce se numeste Parcul Monument. Ei bine, numele se datoreaza unui pod construit in 1833 care facea legatura cu un monument al eroilor din Razboiul Ruso-Turc din 1828. Este unul dintre cele mai mari parcuri dintr-un oras romanesc.

 

Parcul-Monument

Parcul Monument

Castelul de Apa

Situat pe Faleza Dunarii, Castelul de Apa este un alt monument istoric demn de admirat din Braila. Construit in 1912 de catre Elie Radu, Castelul are o arhitectura deosebita. Scopul Castelul a fost de a alimenta cu apa populatia orasului Braila. Punct ochit- punct lovit.

 

Castelul-de-Apă-1024x768

Castelul de Apa

Casa Memoriala Panait Istrati

Braila a avut parte de oameni cu notorietate, printre ei numarandu-se Panait Istrati. A fost infiintata cu ocazia celebrarii a 100 de ani de la nasterea scriitorului. Muzeul contine exponate care ilustreaza operele acestuia, carti cu autograf, fotografii document, obiecte personale si piese de mobilier.

casa_memoriala_panait_istrati2

Casa Memoriala Panait Istrati

Biserica ”Sfantul Nicolae”

Un alt monument istoric este Biserica ”Sfantul Nicolae” din Braila, situat in incinta Ansamblului Centrului Istoric Braila. Nu se cunoaste anul exact in care a inceput constructia, cert este ca biserica a fost pictata in 1865 de pictorul Petre Alexandrescu intr-un stil de inspiratie renascentista italiana.

 

Biserica-”Sfântul-Nicolae”-1

Biserica ”Sfantul Nicolae”

Muzeul de Etnografie si Arta Populara

Muzeul de Etnografie are exponate ce fac referire la ocupatiile locuitorilor din zona Brailei. Obiectele expuse includ rasnite de lut sau de lemn, scoarte si altele. Muzeul este structurat pe sectii, avand domenii precum agricultura si ocupatii traditionale, dar si arhitectura decorativa locala si arta populara.

 

Muzeul-de-Etnografie-și-Artă-Populară-2-1024x730

Muzeul de Etnografie si Arta Populara

Biserica Greaca

Biserica poarta hramul Buna Vestire si a fost construita intre 1863- 1872 dupa planurile arhitectului Avraam Ioanidis din Brusa.

 

Biserica-Greacă

Biserica Greaca

Insula Mica a Brailei

Braila are unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din Romania. Situata in zona inundabila a Dunarii, insula este considerata o rezervatie zoologica si botanica naturala, diin asemanatoare Deltei Dunarii. In aceasta zona se gaseste o bogata flora acvatica si fauna.

 

Insula-Mică-a-Brăilei

Insula Mica a Brailei

Fantana Cinetica

Localizata in centrul civic al orasului, Fantana este opera celebrului sculptor roman Constantin Lucaci. Fantana imbina traditia antica, apoi cea renascentista si iluminista a jocurilor de apa.

 

Fântâna-Cinetică

Fantana Cinetica

sursa exploremag.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-