Published On: lun, Mar 13th, 2017

FOTO: Poza zilei in Braila / Coada la Firecons pentru reincarcarea extintoarelor

coada_extintoare_infobrailaSaptamana trecuta a fost demarata o actiune la nivelul intregii tari de catre Politia Rutiera cu privire la consumul de alcool, purtarea centurii de siguranta, utilizarea telefonului mobil in timpul condusului si detinerea trusei medicale, a extinctorului si respectiv a triunghiurilor reflectorizante. S-a constatat ca cei mai multi dintre conducatorii auto nu respecta aceste norme sau autovehiculul nu este echipat cu o trusa medicala sau extinctor, sau acestea aveau termenul de valabilitate expirat.

Pe seama acestor sanctiuni, respectiv 5 puncte de penalizare, tot mai multi conducatori auto au luat cu asalt magazinele de profil pentru achizitionarea articolelor obligatorii. Aceasta cerere mare a dus la epuizarea stocurilor din magazinele de piese auto intr-un timp record, in multe magazine s-au creat cozi interminabile, acestea fiind puse in situatia de a se reaproviziona in regim de urgenta astfel incat sa acopere aceasta cerere numeroasa.

O astfel de intamplare a avut loc si in Braila. Totusi, din considerente financiare brailenii nu s-au inghesuit sa-si cumpere extinctoare noi, ci pentru a si le reincarca pe cele vechi. Pentru o reincarcare a unui extintor vechi, brailenii trebuie sa scoata din buzunar 15 lei, comparativ pentru unul nou brailenii sunt nevoiti sa plateasca in jur de 50 de lei.

Comentarii

comentariu

About the Author