Published On: mar, Mar 7th, 2017

Examenul auto va fi cel mai greu din Europa / Examenul va contine patru probe, iar cetatenii care nu au terminat 10 clase nu vor mai putea obtine permisul

Numarul tot mai mare de accidente rutiere in care sunt implicati soferii incepatori, i-a determinat pe legiuitori sa modifice legea. Comisia pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor discuta un proiect prin care se instituie probe mai dure pentru obtinerea permisului auto, sustine Reporterntv.ro.

Daca legea trece de Parlament, cei care doresc sa conduca pe drumurile publice vor fi nevoiti sa treaca patru probe, si nu doua ca pana acum. Astfel, ei vor trebui sa obtina punctaj de trecere la teorie, poligon, traseu ziua si traseu noaptea.

Politistii spera ca astfel, soferii incepatori vor fi mult mai pregatiti decat se intampla in acest moment, cand, odata trecuti de cele doua probe ale examenului (teorie si traseu ziua), ajung sa fie implicati in accidente rutiere, multe cauzate chiar de ei.

O alta prevedere legislativa spune ca nu vor putea obtine permisul de conducere cetatenii care nu au terminat 10 clase. Noua strategie prevede schimbari si pentru masini. Peste cativa ani autoturismele ar putea fi dotate cu sisteme inteligente care vor opri motorul, daca soferul a baut alcool. 

Comentarii

comentariu

About the Author