Published On: mie, Mar 29th, 2017

Elena Udrea a fost condamnata la sase ani de inchisoare cu executare in dosarul “Gala Bute”

Elena Udrea a primit cinci ani pentru luare de mita, patru ani pentru aceeasi infractiune si o pedeapsa de sase ani tot pentru luare de mita, precum si sase ani pentru abuz in serviciu. Potrivit primelor informatii, fostul ministru al Dezvoltarii va avea de executat 6 ani de inchisoare. Hotararea nu este definitiva.

Aceasta a fost achitata pentru tentativa de folosire de declaratii false sau incomplete. Elena Udrea trebuie sa achite 8.816.000 lei catre Autoritatea pentru Turism, 500.000 lei catre stat si alti 600.000 de euro lui Gardean.

Stefan Lungu a fost condamnat la un an si sase luni, Ana Maria Topoliceanu a primit o pedeapsa de 3 ani cu suspendare, iar Tudor Breazu a primit tot 3 ani de inchisoare cu suspendare. De asemenea, omul de afaceri Dragos Botoroaga a primit o condamnare de 2 ani cu suspendare, iar Gheorghe Nastasia a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare.

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare. Acesta va trebui sa achite, in solidar, 737.000 de lei.

Fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, a fost achitat. Udrea ar fi finantat ilegal, din bugetul Ministerului Dezvoltarii, organizarea Galei Bute in 2011. De asemenea, ar fi incasat comisioane de 10% din contractele ministerului, spun procurorii.

Comentarii

comentariu

About the Author