Published On: mie, Mar 29th, 2017

Cluj-Napoca va gazdui in premiera o etapa a Campionatului European de Raliuri

Transilvania Rally va gazdui, la inceputul lunii mai, in premiera pentru Cluj-Napoca, o etapa a Campionatului European de Raliuri, care se va desfasura atat pe asfalt, cat si pe macadam, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Managerul echipei de raliuri Napoca Rally Academy Cluj-Napoca, Marco Tempestini, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX ca Transilvania Rally va fi o sarbatoare a raliului.

“In perioada 5 – 6 mai se va desfasura la Cluj Transilvania Rally, a doua etapa de campionat national, dar va fi si prima etapa a Tour European Rally (TER), recunoscuta de Federatia Internationala de Automobilism. Va fi foarte interesant, o premiera pentru Cluj, se va disputa pe asfalt. Ne-am dorit sa aducem numele orasului in campionatul european si in cel mondial si am reusit. Va fi o sarbatoare a raliului. Clujul a devenit gazda celor mai importante evenimente sportive din Romania iar motorsportul trebuia sa fie la inaltime. A fost un vis al Napoca Rally Academy de a pune Clujul pe harta europeana de motorsport”, a spus Tempestini.

Acesta a explicat ca se dorea obtinerea unei etape de campionat european in anul 2018, dar organizatorii raliului San Remo au anuntat ca nu pot onora contractul in acest an, astfel ca etapa a fost transferata catre Transilvania Rally.

“Vor veni foarte multi piloti straini, va fi cel mai interesant raliu care s-a organizat pana acum in Romania”, a mai spus managerul echipei clujene. Marco Tempestini a precizat ca obiectivele echipei Napoca Rally Academy pentru acest an sunt castigarea campionatului national atat la echipe cat si la piloti.

“De asemenea, speram de la pilotul Bogdan Marisca sa aduca un numar cat mai mare de puncte. Visul nostru este ocuparea locurilor 1 si 2 la piloti, sa vedem daca vom reusi. In ceea ce priveste competitiile externe, va fi un an mai greu pentru Simone Tempestini, campionul national de anul trecut la piloti, dar vrem sa castige cat mai multa experienta in WRC2. Este multa munca”, a conchis Marco Tempestini.

Echipa de raliuri Napoca Rally Academy si-a prezentat, marti, la Cluj-Napoca, pilotii si masinile cu care va concura in acest an.

Comentarii

comentariu

About the Author

-