Published On: mie, Mar 29th, 2017

Brailenii “sparg zidul indiferentei”

Initiativa Cetatenilor Seniori si Primaria Braila informeaza brailenii ca in perioada 27 –31 martie 2017 au loc primele doua evenimente ale campaniei “Spargem zidul indiferentei” din cadrul proiectului Util-Utilizabil-Reciclabil (UUD) finantat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Pe toata durata saptamanii are loc concursul de colectare selectiva a deseurilor “Selectam si Pedalam” cu  implicarea colegiilor “Gh.M.Murgoci”, “Ana Aslan”, “N.Iorga”, “Edmond Nicolau” si a liceelor "P.Cerna”, “M. Sebastian” si “Haricleea Darclee”. Urmarim familiarizarea cu colectarea selectiva si  transmiterea acestui mesaj prin scoli catre comunitate. De asemenea, dorim sa aflam, orientativ, cantitatea de deseuri ce se colecteaza dintr-o gospodarie in timpul unei zile si al unei saptamani, informatie  utila  operatorilor de salubritate pentru planificarea colectarii selective la momentul potrivit. Premiile sunt 3 biciclete oferite  de operatorii braileni SC  RER SRL, SC  ECO SA si SC BRAI-CATA SRL primilor trei elevi  care vor colecta cea mai mare cantitate de deseuri de hartie, plastic si metal in decurs de o spatamana.

Vineri, 31 martie 2017, CN “Ana Aslan” gazduieste, incepand cu ora 17:00 semifinala concursului de dezbatere publica pe tema colectarii selective a deseurilor menajere. Echipele semifinaliste reprezinta CN “Gh. M. Murgoci”, liceul “Hariclea Darclee” si  CN “Nicolae Iorga”.  Dezbaterea ridica argumente pro si contra colectarii selective si atrage atentia asupra existentie acestei discutii in societate.

“Spargem zidul indiferentei” continua pana in Ziua Mediuliui, 5 iunie 2017, si se incheie cu Festivalul Antiplastic pentru si cu braileni.

Campania este rezultatul  instruirii a 21 de profesori din liceele partenere pe platforma e-learning “PlasticsFree” www.plasticsfree.eu  si constituie baza pentru certificarea acestora ca organizatori de evenimente civice.  Proiectului Erasmus+ UUD  (2015-2017)este realizat in parteneriat cu  organizatii din Bulgaria, Italia, Lituania, Spania si coordonat de Romania.

Comentarii

comentariu

About the Author