Published On: mie, Mar 1st, 2017

Brailenii nu platesc unul dintre cele mai mari preturi pentru apa potabila, dar se doreste acest lucru / Mangiurea, directorul CUP “Dunarea”: “Pretul apei va creste”

Silviu Mangiurea, directorul general al Companiei De Utilitati Publice(CUP) “Dunarea” a spus ca pretul apei din judetul Braila nu este unul dintre cele mai ridicate din tara asa cum se considera. Acesta a spus ca poate demonstra cu documente ca pretul apei este unul mediu la nivelul intregii tari.

“Dovedesc cu documente ca Braila nu se afla, ca si pret, pe varf. Braila este la mediu. Va documentez cu documente, si nu intocmite de CUP “Dunarea”, ci de entitati care au renume international si care actioneaza si in Romania”, a spus Magiurea.

In Braila metrul cub de apa potabila este de 5,54 lei fara TVA, iar pretul cel mai mic se plateste in Ploiesti, un metrul cub este doar 3,95 de lei. La polul opus se afla judetul Constanta unde se plateste 7,72lei/metru cub.

Mai mult, acesta a spus ca brailenii vor plati mai mult pentru un metru cub de apa potabila, majorarea fiind o conditie impusa de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care finanteaza proiectul „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa canalizare in judetul Braila”. Mangiurea sustine ca daca s-ar renunta la acest proiect, efectele produse ar fi dezastruoase, pentru ca daca nu se va respecta contractul, CUP Dunarea ar trebui sa restituie toti banii primiti. La finalizarea acestui proiect brailenii vor suporta o creste cu 5% a apei potabile.

“Daca acest proiect nu va trece si daca ceea ce ati votat in 2011, la incheierea contractului, nu se respecta, dam banii inapoi atat la BERD, imprumutul, vom da banii inapoi si pentru investitia pe care am facut-o si nici nu vom mai primi acces sa dezvoltam in continuare alimentarea cu apa si sa terminam alimentarea cu apa a judetului”, a adaugat Mangiurea.

Comentarii

comentariu

About the Author