Published On: vin, Mar 3rd, 2017

Braila in top 10 orase din Romania unde se traieste cel mai rau / Brailenii din cartierul Vidin o duc cel mai rau

top_orase_infobrailaPlatforma Storia.ro si agentia D&D Research au realizat un studiu pentru a stabili in ce oras din Romanie se traieste cel mai bine. Pentru realizarea clasamentului, participantii studiului Storia.ro au fost invitati sa evalueze orasele si cartierele in care locuiesc din punctul de vedere al costului vietii, pe o scala de la 1 la 5, unde 1 este foarte rau, iar 5 este foarte bine. Doar mentiunile care au primit cel putin 100 de raspunsuri au fost incluse in clasamentul final.

Potrivit acestui studiu municipiul Brasov este centrul urban cu cel mai avantajos cost al vietii din Romania. La polul opus, Resita a fost desemnat orasul unde se traieste cel mai rau. Braila se afla pe locul 10 in topul celor mai neavantajoase orase din punct de vedere al costului vietii. Cercetarea a analizat perceptia pe care romanii o au asupra costului vietii perceput din orasul si cartierul in care locuiesc, raportat la veniturile pe care le obtin.

Clasamentul la varf continua cu orasele Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Pitesti, Timisoara, Targu Mures, Craiova, Bucuresti si Iasi. La polul opus, orasele situate in fata Brailei, ca fiind cele mai dezavantajoase din punct de vedere al costului vietii sunt Resita, Alexandria, Vaslui, Focsani, Piatra-Neamt, Satu-Mare, Tulcea, Calarasi si Botosani.

top_cartiere_infobrailaLa nivel de regiuni, Transilvania este considerata zona cu cel mai avantajos cost al vietii, fiind urmata de Bucuresti si Ilfov, Oltenia si Banat. Moldova, Dobrogea si Muntenia au obtinut cel mai mic scor.

Totodata in cadrul acestui studiu s-a realizat si un top al cartierelor din Romania unde traiul locuitorilor este dificil. In top 20 cartiere neavantajoase, pe locul 9 se afla zona formata din cartierele brailene Vidin si Progresul, iar pe 10 cartierul Micro 40 din Galati. 

Comentarii

comentariu

About the Author