Published On: joi, Mar 9th, 2017

Ambasadorul Poloniei Marcin Wilczek a vizitat Braila / Marian Dragomir: “Noi aici avem somaj, deci discutam despre o forta de munca disponibila”

In aceasta saptamana, municipiul Braila a fost vizitat pentru prima data de noul Ambasador al Poloniei la Bucuresti, Marcin Wilczek. Dupa ce s-a intalnit cu autoritate locale, ambasadorul Poloniei a vizitat Teatrul “Maria Filotti”, Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” si Casa “Petre Stefanescu Goanga”. Marcin Wilczek s-a aratat foarte incantat de cum arata cladirea de la Teatrul “Maria Filotti”, numind aceasta cladire “un adevarat templu al artei”.

Primarul Marian Dragomir a spus ca aceasta vizita face parte dintr-un tur al ambasadorului prin tara, pentru a vizita mai multe orase. Edilul sef s-a aratat incantat ca a discutat cu acesta despre posibile colaborari cu investitori din Polonia pentru a revitaliza economia braileana.

“Domnul ambasador incepe mandatul in Romania si a dorit sa faca o vizita in mai multe orase. Braila a fost ales ca urmare a unor legaturi istorice intre orasul nostru si Polonia, prin faptul ca pe vremuri aici a fost un consulat, dar si a faptului ca unii dintre investitorii polonezi se arata interesati de economia locala din estul tarii. Noi aici avem somaj, deci discutam despre o forta de munca disponibila. Exista si o deschidere a autoritatilor locale de a ocupa terenurile libere sau pe care au fost anumite entitati economice care astazi au falimentat. Asa ca am discutat si lucruri legate de oportunitatile de investitii in Braila, terenuri libere, care pot fi puse la dispozitie, precum si facilitatile celor care vin si investesc(…) Ma bucur ca domnul ambasador a avut ocazia sa viziteze cladirea Teatrului «Maria Filotti», biblioteca judeteana, dar si Casa «Petre Stefanescu Goanga», unde a fost asteptat de doua grupuri de copii care au interpretat inclusiv o melodie in limba poloneza. Domnul ambasador chiar a cantat cu ei, s-a simtit foarte bine”, a declarat Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author