Published On: mar, Mar 28th, 2017

Adevaratul Ragnar Lodbrok, legendarul viking care a umilit Franta

Pe 28 martie 845, Parisul a fost pradat de catre vikingi, in funtea carora se afla, cel mai probabil Ragnar Lodbrok, care ar fi colectat o rascumparare uriasa pentru a pleca.

Ragnar Lodbrok a fost un conducator danez legendar. Istoricii cred ca el a trait in prima parte a secolului al IX-lea, fiind unul dintre cei mai influenti lideri militari din acea perioada.

Printre evenimentele majore care ii sunt atribuite vikingului se numara atacul asupra Frantei, asediul si capturarea Parisului din anul 845 si un atac asupra Nothumbriei, unul dintre regatele medievale ale anglo-saxonilor, in 865.

In timpul celei din urma, armata lui Ragnar a fost infranta, iar el a fost luat prizonier. Regele Aella al II-lea a poruncit sa fie aruncat intr-o groapa cu serpi veninosi, unde ar fi murit in chinuri groaznice.

Pe 28 martie, adeptii religiei asatru sarbatoresc "Ziua lui Ragnar Lodbrok", zi care marcheaza cel mai mare succes militar al liderului nordic.

Asatru considera valori morale curajul, onoarea, ospitalitatea, independenta si libertatea, individualitatea si responsabilitatea, harnicia si perseverenta, loialitatea si respectarea stramosilor.

Comentarii

comentariu

About the Author