Published On: lun, Feb 6th, 2017

Weekend plin pentru politisti / 47 de unitati comerciale verificate, 300 de persoane legitimate si amenzi de peste 30.000 de lei

In zilele de 3 si 4 februarie, politisti braileni, impreuna cu jandarmi, au actionat atat in municipiu, cat si in localitatile din mediul rural, in zona unitatilor cu profil discoteca, club, cafe-bar s.a., pentru mentinerea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, prevenirea si combaterea faptelor antisociale si a incalcarilor regulilor de circulatie.

Pe timpul actiunilor, au fost verificate 47 de unitati economice, controlati 13 producatori particulari, legitimate 300 de persoane, 42 fiind controlate corporal sumar, si au fost oprite in trafic 243 de autovehicule, fiind testati cu aparatul etilotest 35 de soferi. De asemenea, au fost constatate 118 contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de peste 30.500 de lei, si o infractiune de furt.

Dintre amenzile aplicate, 97 au fost pentru incalcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 12 conform Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, si 7 la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, iar restul la alte acte normative. Ca masuri complementare, politistii au ridicat in vederea suspendarii 2 permise de conducere, au retras 4 certificate de inmatriculare si au ridicat in vederea confiscarii bunuri in valoare totala de 1.050 de lei (67 kg de fructe, 33 kg de legume s.a.).

De asemenea, politistii de proximitate au efectuat controale la 6 unitati de invatamant, din municipiul Braila, au verificat paznicii care isi desfasurau serviciul la aceste scoli, purtandu-se discutii cu factorii de conducere in scopul identificari elevilor problema, si au consiliat 2 elevi cu privire la modul de comportare. Au fost controlate 7 societati comerciale din apropierea unitatilor scolare si au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale, in valoare de 2.100 de lei, pentru fapte care aduc atingere normelor de convietuire sociala, ordinii si linistii publice (Legii 61/1991).

Comentarii

comentariu

About the Author