Published On: mar, Feb 14th, 2017

Victor Ponta, propus pentru Justitie in Guvernul Grindeanu

Luni, Victor Ponta a fost la o intalnire cu premierul Grindeanu, care i-a propus sa preia Ministerul Justitiei. El a mai fost interimar la Justitie, dupa plecarea Monei Pivniceru.

Informatia a fost confirmata si de Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii. Invitata la emisiunea moderata de Silviu Manastire, de pe B1 TV, Olguta Vasilescu la intrebarea mea a precizat ca este posibila o cooptare a lui Victor Ponta in actualul Guvern.

"Ponta este un membru al PSD-ului. Si nu orice membru, ci unul important. Este posibil ca Ponta sa intre in Guvernul Grindeanu. La Justitie, nu pot sa spun ce au vorbit. Nu mai spuneti ca sunt certuri in interiorul partidului, Liviu Dragnea si Victor Ponta se inteleg bine", a incheiat ministrul Muncii.

Presedintele interimar Crin Antonescu a semnat, in august 2013, decretul pentru desemnarea premierului Victor Ponta ca ministru interimar al Justitiei, informa, atunci, Administratia Prezidentiala. Victor Ponta a inlocuit-o pe Mona Piviniceru, care a plecat judecator la Curtea Constitutionala. Cu ocazia sedintei de Guvern, seful Executivului a precizat ca desemnarea sa la conducerea Ministerului Justitiei, ca interimar, i-a indeplinit visul de a fi ministru in acest domeniu, adaugand insa ca spera ca visul sa se incheie in cateva zile prin numirea unui „ministru plin",relata presa.

“In conditii cu totul si cu totul neasteptate, mi s-a indeplinit visul de a fi ministrul Justitiei. Sper insa ca foarte repede, in cateva zile, se va si incheia visul acesta si vom avea un ministru plin al Justitiei, pentru ca este necesar acest lucru”, a spus Ponta, la inceputul sedintei de guvern. Premierul de atunci a aratat ca totusi un secretar de stat va asigura conducerea ministerului.

Victor Viorel Ponta se lupta in instanta, in momentul de fata, sa ii fie recunoscut titlul de doctor in drept. El este cercetat si judecat de DNA in doua dosare penale.

Unul dintre acestea este Dosarul Turceni-Rovinari, in care fostul premier este judecat, alaturi de Dan Sova. In al doilea dosar, Ponta este cercetat de DNA in dosarul campaniei electorale, pentru folosirea influentei in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite si complicitate la infractiunea de spalare de bani. Acest al doilea dosar este cunoscut sub numele ”Toni Blair, intrucat este vorba de plata pentru prezenta fostului premier britanic la un eveniment politic din Bucuresti.

Sursa evz.ro

Comentarii

comentariu

About the Author