Published On: mie, Feb 15th, 2017

Vesti proaste pentru soferi / Parlamentul pregateste o noua taxa de inmatriculare

Parlamentul Romaniei pregateste, impreuna cu reprezentantii transportatorilor, cei de la Autoritatea Rutiera si de la Mediu, un nou proiect pentru implementarea unei noi taxe de poluare.

O astfel de discutie are loc in cadrul Comisiei de Transport si Infrastructura din Camera Deputatilor, avand in vedere ca, in prezent, exista numeroase proiecte de lege referitoare la taxa de inmatriculare. Timbrul de mediu a fost eliminat la 1 februarie, fapt ce reprezinta o gaura in buget. Drept urmare, parlamentarii vor sa implementeze o noua taxa de poluare, sustine Reporterntv.ro.

Presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) a mentionat ca piata auto din Romania ar putea consemna o scadere a vanzarilor de masini noi, ca urmare a disparitiei Timbrului de mediu.

”Eliminarea Timbrului de mediu, fara ca acesta sa fie inlocuit de masuri echivalente, putem considera ca avem, la inceputul anului 2017, o conjunctura nefavorabila pe piata auto, ceea ce face ca acest an sa fie unul de scadere, poate chiar consistenta, a vanzarilor de autoturisme. Un calcul estimativ arata ca, odata cu disparitia Timbrului de mediu, vom avea un raport al vanzarilor ce 1 la 5, fata de 1 la 3 (masina noua vanduta vs masini rulate vandute, n.r.)”, a explicat Popovici.

Reprezentantii producatorilor si importatorilor de automobile din Romania au afirmat ca sustin introducerea unui sistem cumulativ de taxe, ca alternativa la eliminarea timbrului de mediu, sistem care sa cuprinda atat taxarea la inmatricularea unui autovehicul, cat si un impozit aplicat diferentiat pentru masinile noi si cele rulate.

Comentarii

comentariu

About the Author